TRI GOLA U GRADSKOM VRTU

[VIDEO/FOTO] Osijek potvrdio status favorita; Šibenčani se dugo držali u igri, ali ih je domaćin u potpunosti slomio u zadnjim minutama

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka pobijedili su u Gradskom vrtu Šibenik s 3:0 na startu nove sezone HT Prve lige. Argentinski napadač Ramon Mierez je postigao vodeći pogodak za Osječane u 62. minuti, a u 90. minuti je za 2:0 pogodio Slovenac Damjan Bohar koji je svojim drugim pogotkom, postignutim u petoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, postavio konačan rezultat

Hrvatski doprvak je u Gradskom vrtu dočekao Šibenčane sa željom za nastavkom pozitivnog niza u međusobnim dvobojima iz prošle sezone u kojoj je momčad Nenada Bjelice slavila u sva četiri dvoboja i pritom nije primila nijedan pogodak.

Osječka mreža je ostala netaknuta i u prvom poluvremenu prvog ovosezonskog dvoboja, a vratar Ivica Ivušić nije se našao na iskušenjima, dok je šibenski vratar Lovre Rogić zaslužio epitet najboljeg pojedinca prvih 45 minuta.

U 8. minuti je obranio Mierezov udarac, a u 21. minuti je njegov dio posla obavio branič Karlo Bilić, koji je glavom zaustavio opasan i precizan udarac Šime Gržana s 15 metara. U 25. minuti Šibenčane je spasila greda na kojoj je odsjeo Jugovićev udarac glavom.

Najbolju intervenciju Rogić je imao u 42. minuti, kad je po mokrom travnjaku uspio zaustaviti izrazito zahtjevan i precizan prizemni udarac Pilja u donji desni kut.

  • +5
Osijek - Šibenik, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Rasplet utakmice dogodio se unutar jedne minute u drugom poluvremenu, u koje su Šibenčani ušli s mnogo izraženijim ambicijama za ugrožavanjem osječkih vrata. U 62. minuti se tako Deni Jurić našao 'oči u oči' s Ivušićem nakon odličnog dodavanja Kvesića, ali je osječki vratar obranio udarac šibenskog kapetana.

U sljedećoj akciji Osijek je poveo. Mato Miloš je ubacio s desne strane na prvu vratnicu, a najbolji strijelac HT Prve lige u prošloj sezoni, Argentinac Ramon Mierez preciznim udarcem glavom svladao je do tada nesavladivog Lovru Rogića. Bio je to 23. prvenstveni pogodak argentinskog napadača u osječkom dresu.

Osijek - Šibenik 1:0 (Ramon Mierez, 62) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Šibenčani su još nekoliko puta zaprijetili, ali je Ivušić bio na visini zadatka.

Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Slovenac Damjan Bohar u završnici utakmice. U 90. minuti je s nekoliko metara poslao loptu u mrežu na dodavanje kapetana Žapera.

Osijek - Šibenik 2:0 (Damjan Bohar, 90) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U posljednjoj minuti je sudac Goran Pečarić dosudio kazneni udarac za Osijek zbog prekršaja nad Ndockytom, koji je u svoj drugi pogodak na utakmici pretvorio Bohar za konačnih 3:0.

Osijek - Šibenik 3:0 (Damjan Bohar, 95+5-11m) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U subotu su na rasporedu nove dvije utakmice prvog kola: od 18.55 sati (Arenasport 3) zagrebačka Lokomotiva će ugostiti Hajduk u Kranjčevićevoj ulici, a od 21 sat (Arenasport 3) Rijeka je na Rujevici domaćin Gorici. Prvo kolo će biti zaključeno nedjeljnim dvobojem (18.55 sati, Arenasport 1) Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca u Puli.

NK Osijek - NK Šibenik 3:0, sažetak, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Nenad Bjelica, izjave, NK Osijek - NK Šibenik 3:0, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport