SKUPŠTINA HAJDUKA

[FOTO] Jakobušić: Najveće pojačanje za iduću sezonu bit će ako ostanemo na okupu. Želim da Hajduk prezimi u Europi...

10.05.2022 u 21:20

Bionic
Reading

U Splitu je održana Redovna glavna skupština Hajduka na kojoj je nejviše pozornosti privlačila Prezentacija Plana rada Uprave društva za 2022. godinu. Plan je u uvodu iznio predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić

'U zimskom prijelaznom roku doveli smo četiri igrača, Grgića, Mikanovića, Kalinića, Ferra koji je kod nas na posudbi. Cijelo vrijeme ako se dogodi taj transfer Ferra imamo postotak od tog transfera'. naglasio je Jakobušić za posudbu Portugalca', rekao je Jakobušić pa elaborirao izlazne transfere.

HSV je imao obvezan otkup Vuškovića u iduće dvije godine ako izbori 1. Bundesligu, ali aktivirali su tu opciju ranije. Šibenik je imao opciju otkupa ugovora posuđenog Jakoliša od Hajduka, naš plan je bio da tamo ostane do lipnja. Igrač je izrazio želju za odlaskom, u francuski Angers i transferiran je iz Hajduka. U slučaju Darka Nejašmića je nekidan aktivirana opcija transfera u Osijek', prenosi Jakobušićeve riječi Slobodna Dalmacija.

O aktualnoj sezoni je rekao:

'U aktivnoj smo borbi za oba domaća trofeja. Možemo govoriti o tome koliko je to sve realno. Ako ne izborimo naslov prvaka niti igrači niti trener Dambrauskas nisu krivi. Možemo biti krivi samo Niko ili ja, odnosno samo ja mogu biti kriv. Imali smo neke odluke u prvom dijelu koje nisu bile dobre. Možemo govoriti kako smo to izgubili u Koprivnici... Sve se događa s razlogom.'

Naveo je da su ove zime postojale vrlo ozbiljne ponude za Kačaniklića i Mlakara, ali da klub nije želio prodavati igrače dok je u borbi za naslov.

'Kačaniklić je trebao u Goteborg, imao je ponudu, U veljači smo imali baš izvrsnu ponudu za Mlakara, koja bi zadovoljila njega, a pogotovo nas, ali nismo se odlučili za to. Ne mislim da smo uopće pogriješili. Svojim prijevozom je došao na utakmicu u Rijeku, Livaja i Kalinić ne mogu igrati, ali dođu u Koprivnicu. Zamislite da smo prodali Mlakara i da moramo ići u Koprivnicu bez kartoniranih Livaje i Kalinića. Mislio bih da je do mene bez obzira što bismo tim transferom osigurali plaće. Kad se boriš za naslov ne gledaš novce, a nije nam ugodna situacija – kazao je Jakobušić.

Istaknuo je što ga najviše boli.

'Tobol me boli najviše. Ne boli to nikoga više nego nas i vas, ali nadam se da je to sada iza nas. To se s Mlakarom dogodilo dva dana prije dolaska Kalinića, dakle znali smo da dolazi. Ne bismo imali Mlakara u Koprivnici, i mislili bismo da smo izgubili prvenstvo jer smo za dobar iznos prodali Mlakara u Italiju. Radije bih s ovim igračima bio drugi nego s nekim drugim igračima prvi! Najveće pojačanje u planu za 2022/23 bit će ako ostanemo na okupu! Ako ova zdrava ekipa ostane na okupu kako to Livaja reče onda možemo očekivati još lijepih stvari', naglasio je Jakobušić.

  • +8
Skupština HNK Hajduk, 10.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Istaknuo je kako želi da Hajduk ne samo izbori grupnu fazu u Europi, nego da i tamo prezimi.

'Moramo igrati na tri fronta. Hajduku je tamo mjesto. Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo prvenstvo. Ova 2021. je stvarno bila godina stabilizacije, a 2022. godina će stvarno pokazati sve ono čemu težimo. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Mi moramo biti i na proljeće u Europi, ali nemamo iskustva. Zašto smo izgubili s juniorima u Europi. Jer nemamo iskustva. Cijela priprema ovog prvenstva je priprema za sljedeću sezonu', kazao je Jakobušić.

O slučaju Kapulica je kazao.

'Onaj tko razmišlja između Hajduka i Gorice i treba otići u Goricu.', izvijestila je Slobodna Dalmacija.