SUPERSPORT HNL

[VIDEO/FOTO] Livaja u završnici nokautirao Šibenčane i približio Hajduka Dinamu, prvenstvo postaje zanimljivo

22.01.2023 u 17:15

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka nastavili su sezonu u HNL-u domaćom pobjedom protiv Šibenika, Splićani su dvoboj 18. kola dobili s 2-1 (1-1) premda su gosti prvi zabili u ovom susretu

Gosti su poveli kada je u 13. minuti Haruki Arai zatresao splitsku mrežu. Na izjednačenje je Hajduk čekao sve do posljednjih trenutaka prvog dijela, a u 45. je na 1-1 izjednačio Anthony Kalik. Tri boda Hajduku je osigurao njegov najbolji strijelac Marko Livaja koji je u 85. minuti postigao gol za 2-1. Livaja je prvi strijelac lige s dvanaest pogodaka.

Vrlo brzo su gosti iz Šibenika šokirali Hajduk. Poveli su u 13. minuti nakon što su domaću obranu lijepo izigrali Čop, Soldo i Arai, a na kraju svega je japanski nogometaš postigao premijerni pogodak u šibenskom dresu. Šok za Splićane je mogao biti još žešći, ali je Mesa pet minuta kasnije naciljao okvir vrata.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Potom je krenuo Hajduk te je pojačavao pritisak prema šibenskom vrataru Rogiću i napadao u valovima. Nakon nekoliko dobrih prilika najbolju je u 37. minuti propustio Mlakar. Sa samo nekoliko metara njegov je udarac sjajno zaustavio Rogić.

No, na odmor je Hajduk ipak otišao s pogotkom. U 45. minuti je Kalik, iz drugog pokušaja, zatresao suparničku mrežu za 1-1, ali je pogodak potom trebao potvrditi VAR. Bilo je upitno je li u začetku akcije Livaja bio u zaleđu, a VAR je obznanio kako je u toj akciji sve bilo regularno.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U drugom poluvremenu gotovo se isključivo igralo na gostujućoj polovici terena. Izrazitih prilika za Splićane nije bilo, ali je Hajduk dva puta opasno zaprijetio između 70. i 75. minute. Nakon ubačenih lopti glavom su pokušavali Prpić i Pukštas, ali u oba slučaja gosti iz Šibenika su preživjeli.

Domaći navijači ipak su u završnici dočekali jedan bljesak Marka Livaje. Nakon pogreške gostujućih igrača spreman je bio Livaja, došao je u situaciju jedan na jedan s Rogićem i zabio za 2-1 splitskog sastava.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja ogleda, u teškim uvjetima s jakim vjetrom i kišom, Hajduk je sačuvao vodstvo i zasluženo pobijedio.

Ovom pobjedom Hajduk je došao na četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom, s tim da Hajduk ima utakmicu više. Šibenik je ostao pretposljednji na ljestvici i ima četiri boda više od fenjeraša Gorice.

  • +23
Supersport HNL: Hajduk - Šibenik, 22.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev
Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport