GUBITAK BODOVA

Dinamov trener Ante Čačić pohvalio suparnika, ali i ukazao na slabosti u igri svoje momčadi; hoće li mu igrači to zamjeriti?

21.01.2023 u 20:16

Bionic
Reading

Prvi i posljednji sastav HNL-a Dinamo i Gorica na stadionu u Maksimiru su u susretu 18. kola igrale 0:0. Rezultat je to koji se nikao ne uklapa u ambicije Modrih i želje za osvajanjem naslova prvaka.

Po hladnom, vjetrovitom i snježnom vremenu, dinamovi su nogometaši dominirali protiv Gorice, ali osim pogotka Špikića, koji je poništen zbog prekršaja Ristovskog, loptu ipak nisu uspjeli ugurati u mrežu suparnika.

Tako su Modri ostali bez dva važna boda. A evo kako je trener Čačić opravdao ovaj kiks.

'Uvijek je otvaranje nastavka sezone teško, to je i ova utakmica pokazala. Htjeli smo doći do tri boda, ali nismo u tome uspjeli jer, iako smo dominirali, nismo stvorili previše šansi. Gorica se organizirano i kvalitetno branila u niskom bloku, mi nismo bili dovoljno raznovrsni, a u prvom poluvremenu smo igrali presporo', rekao je Čačić i nastavio:

'Ne mogu previše toga zamjeriti igračima. Htjeli smo, tražili smo put, možda je zadnji pas trebao biti bolji, ali početak je sezone, forma će se hvatati kroz sljedeće utakmice. Nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i da ćemo biti učinkovitiji. Rezultat je bio realan'.

'Naravno da se ne može tako brzo nadomjestiti odsustvo Petkovića i Oršića, ali ne bih nakon jedne utakmice donosio sudove. Petković će se, nadam se, brzo vratiti, a igrači koji su igrali umjesto Oršića su na toj poziciji već igrali. Teško je očekivati tri boda u svakoj utakmici, ali ne mogu puno toga zamjeriti momčadi'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +16
Dinamo - Gorica (18. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL