ht prva liga - 17. kolo

[VIDEO/FOTO] Istra 1961 s dva gola iz penala u zadnjih deset minuta stigla do preokreta i pobjede nad Slaven Belupom

24.01.2021 u 19:14

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Istra 1961 na svom je stadionu pobijedila Slaven Belupo 2:1. Gosti su poveli prekrasnim golom Nemanje Glavčića, no u zadnjih deset minuta dvoboja Josip Špoljarić realizirao je oba penala i donio pobjedu Puljanima

Gosti su poveli u 10. minuti iz svog prvog napada, a pogodak je postigao Nemanja Glavčić.

Torles Knoll je dodao Glavčiću, a ovaj je potegao s nekih 20 metara i pogodio uz samu vratnicu. Domaćin u nastavku prvog dijela nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku i Slaven se lakoćom obranio.

U nastavku susreta nije bilo previše promjena u igri. Slaven je kontrolirao utakmicu sve do same završnice u kojoj su se dosuđena dva kaznena udarca za domaći sastav.

U 81. minuti domaćin je dobio kazneni udarac nakon što je Van Bruggen laktom potpuno udario Tomaševića. Sudac Pajač je dugo gledao snimku i na koncu se odlučio pokazati na 11-erac. Josip Špoljarić je bio siguran.

U 90. minuti Pajač je ponovo pokazao na bijelu točku nakon što je Mlinar srušio Gržana, što je izazvalo velike prosvjede na gostujućoj klupi. I drugi put je Špoljarić bio precizan zabivši za pobjedu domaćina.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +8
Istra 1961 - Slaven Belupo (17. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX