različito raspoloženje

[VIDEO/FOTO] Hajdukov trener priznao: Momčad je psihološki u lošem stanju; trener Varaždina 'prozvao' Tonija Teklića

08.10.2022 u 22:20

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka su u dramatičnoj završnici na Poljudu došli do pobjede nad Varaždinom od 2:1 (1:1) u dvoboju 12. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Vodeći pogodak za Hajduk postigao je Emir Sahiti u 33. minuti prekrasnim 'škaricama' sa 11 metara. U 71. minuti je Varaždin izjednačio pogotkom Frana Brodića, a konačnih 2:1 postavio je Nigerijac Awaziem u devetoj minuti sučevog dodatka.

Naravno, s takvim raspletom puno sretniji, nakon utakmice, bio je trener Hajduka Mislav Karoglan, koji je ovako je prokomentirao pobjedu protiv Varaždina (2:1).

Najbitnije je da smo pobijedili. Ostaje mi gorak okus nakon dobrog prvog prvog poluvremena odigrati očajnih pola sata. Želio bih istaknuti karakter momaka', rekao je Karoglan, pa objasnio što se događa sa Biukom.

'Bio je premoren. Digao sam intenzitet treninga'.

Hajdukovi su navijači u jednom trenutku počeli zviždati, kao znak nezadovoljstva.

'Naša publika s pravom očekuje da prolongiramo period dobre igre. Igrač Hajduka mora biti jak. Najlakše je biti radostan kada ti plješću. Uzeli smo deset bodova u četiri utakmice. Idemo gledati naprijed. Momčad je psihološki u lošem stanju'.

Što ste rekli igračima?

'Glave gore. Dobili smo utakmicu. Zadnjih 15 minuta je opet bilo naših. Imali smo tri šanse. Zaslužili smo pobjedu, ali u prvom poluvremenu smo trebali ubiti utakmicu. Padovi nam se događaju. Svaku utakmicu imamo puno dobrih razdoblja, a onda loše zamagle dobre stvari. Pola sata u drugom poluvremenu je neprihvatljivo'.

Nigerijac Awaziem još je jednom spasitelj?

-'Zato smo ga i doveli. Ponaša se liderski, dobro trenira'.

Što se dogodilo s Lovrom Kalinićem?

'Osjetio je mišić, Lovre je bio odličan. Imamo tri strašna vratara'.

  • +24
Hajduk - Varaždin (12. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

S druge strane, posve razumljivo, nakon poraza u zadnjim sekundama, trener Varaždina Mario Kovačević nije imao razloga za osmijeh. Ali realno je rezonirao poraz na Poljudu.

'Čestitam Hajduku na pobjedi. Prvo poluvrijeme je Hajduk bio bolji. Mi smo im puno toga omogućili. Bili smo uplašeni. Hajduk nas je pritiskao. Na poluvremenu smo napravili tri izmjene. Znali smo da će Hajduk teško imati isti ritam cijelu utakmicu. Drugo poluvrijeme je to Varaždin koji ja želim. Stiskali smo, izjednačili, a kod 1:1 smo imali par situacija. Hajduk je bio u nokdaunu, ali to je nogomet. Žao mi je igrača, ali vratit će nam se to', rekao je Kovačević, a zatim se dotakao sudačke nadoknade od osam minuta.

'Bilo je dosta prekida, ne znam. Da je bila minuta manje mi bi se veselili. Ali, ne bih to komentirao. Bila je to genijalnost Livaje. Treba moći tako vratiti loptu'.

Biste li pobijedili da je Teklić igrao?

'Samo jednom sam igrao bez Teklića, protiv Rudeša i pobijedili smo. Da je bio Teklić, mislim da bi pobijedili'.

Može li Hajduk zaprijetiti Dinamu?

'Dinamo, Hajduk i Osijek su najkvalitetniji. Bio bih sretan da prvenstvo bude zanimljivo. Otkinuli smo bodove Dinamu. Želim i Hajduku sreću. Ima još puno kola i bit će zanimljivog nogometa', zaključio je trener varaždinskog sastava.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore