POGLEDAJTE SJAJNE GOLOVE

[VIDEO/FOTO] Hajduk je na Šubićevcu imao pobjedu u rukama sve do sedme minute sudačke nadoknade, a onda - šok!

09.09.2022 u 22:10

Bionic
Reading

U prvoj utakmici devetog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na Šubićevcu su Šibenik i Hajduk odigrali 1:1

Hajduk je poveo u 49. minuti golom Jana Mlakara, ali Šibenčani su došli do boda u sedmoj minuti sudačke nadoknade preko Ivana Dolčeka.

Hajduk je od početka bio bolji, imao je veći posjed lopte i inicijativu i u 18. minuti dolazi do prve prave prilike na utakmici.

Jan Mlakar je primio loptu u kaznenom prostoru nakon što mu je dodao Melnjak. Mlakar je ciljao s deset metara donji lijevi kut, no vratar Šibenika Lovre Rogič i izbacuje u korner. Nakon izvođenja kornera Sahiti je pogodio Melnjaka, a ovaj pronašao Mlakara koji s tri metra pogađa za 1:0. Međutim, nakon provjere VAR-a pogodak je poništen.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U nastavku Hajduk i dalje kontrolira igru, ali bez prave prilike.

Domaća momčad prvu prigodu ima tek u 35. minuti. Na gol Hajduka je nakon dobre kontre domaće momčadi pucao Delić, ali je Lovre Kalinić lako zaustavio taj udarac.

Hajduk je opet u prilici u 41. minuti kada je Krovinović zapucao ukoso s oko 15-ak metara, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice. I onda opet Mlakar ima priliku u 44. minuti, primio je loptu i pucao sa 17 metara, ciljao je gornji lijevi kut, ali lopta ide iznad grede.

  • +9
Šibenik - Hajduk, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Nakon što je u prvom poluvremenu propustio tri prilike, na otvaranju drugog poluvremena Mlakar ipak pogađa za vodstvo Hajduka. U 49. minuti pucao je s 15-ak metara iskosa s lijeve strane nakon asistencije Marka Livaje, koji je gotovo s centra poslao loptu u kazneni prostor, i zabio.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dominacija Hajduka se nastavlja, ali bez konkretnije prilike. No u 77. minuti Šibenik skoro izjednačuje. Kreković je pucao sa 16 metara, ali su igrači Hajduka blokirali taj udarac i lopta je otišla uz lijevu vratnicu u korner. Skorup je izveo korner, nabacio na glavu Mine, ali je ovaj neprecizan.

Pet minuta kasnije Čolina je dodao loptu Livaji koji je ušao u kazneni prostor i pucao u donji lijevi kut, međutim Rogić opet brani.

Dosuđeno je sedam minuta sudačke i tada Šibenik izjednačuje i dolazi do boda zahvaljujući pogotku Dolčeka koji je pogodio lijevi donji kut sa 16 metara. Zanimljivo, Dolček je igrač Hajduka na posudbi...

Susret je na Šubićevcu pred 2.578 gledatelja sudio je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore