PRIJATELJSKA UTAKMICA, ALI...

Nogometni savez BiH izazvao razdor u zemlji, a stigla je i prijeteća poruka: Gotovi ste ako to napravite!

Bionic
Reading

Vodstvo Nogometnog saveza BiH prihvatilo je u petak odigravanje prijateljskog susreta te zemlje s izabranom vrstom Rusije što je izazvalo političke prijepore posebno zbog toga jer ruski sportaši i nacionalne vrste ne mogu sudjelovati na natjecanjima zbog agresije njihove zemlje na Ukrajinu

Odbor za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prihvatio je poziv Rusije za odigravanjem prijateljskog susreta u studenom ove godine u St. Peterbsurgu.

Na službenoj mrežnoj stranici tek su navedeni tehnički detalji o odigravanju prijateljskog susreta protiv 'selekcija Rusije koja se na FIFA rang ljestvici nalazi na 35. poziciji'.

Nogometni savez Ruske Federacije poziv za odigravanje utakmice uputio je još prošloga tjedna.

Kako navode mediji Nogometni savez BiH je zbog toga uputio upit Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) koja se nije usprotivila odigravanju ovoga susreta jer za to nema nadležnost.

Rusija se zbog agresije na Ukrajinu našla pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te ne može sudjelovati na natjecanjima koje organiziraju.

Uz Rusiju reprezentacija BiH će prijateljske susrete ove jeseni odigrati i s Iranom te Kirgistanom.

Naša stranka čije je sjedište u Sarajevu oštro je osudila odluku Nogometnog saveza BiH.

Najavili su kako će ih smijeniti nakon sljedećih općih izbora u zemlji iako za to nemaju nikakve nadležnosti.

'Ako se odluče da igraju ovu utakmicu, vodstvu Nogometnog saveza poručujemo da je to i kraj njihovih karijera. Za to ćemo se pobrinuti od listopada', naveli su iz Naše stranke.