Kriza Wolfsburga

Niko Kovač morao je odgovarati na neugodna pitanja: Nekoliko puta bio sam u sličnoj situaciji, ali…

09.09.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Hrvatski trener Niko Kovač, koji je stekao kao igrač ime u Njemačkoj, nikako ne može biti zadovoljan kako je momčad Wolfsburga otvorila sezonu

Nakon pet odigranih kola Bundeslige Wolfsburg je osvojio tek dva boda (17. mjesto od 18 klubova!), a samim time počele su i glasine kako se Niku Kovaču sprema otkaz. Baš nitko - pa čak ni Niko - ovako loš ulazak u sezonu nije očekivao…

Naime, učinak od svega dva boda je najlošiji ulazak u sezonu Wolfsburga u povijesti Bundeslige. Stoga je pri svakom obraćanju novinarima upravo izvlačenje momčadi iz krize jedina tema, a Kovač je nalazio opravdanja.

'Istina, to nije lijepa slika i to sve mi se nimalo ne sviđa. No, pogled na ljestvicu ipak još ne daje pravu sliku. S jednom ili dvije pobjede bili bismo u potpuno drukčijoj poziciji', kazao je Kovač uoči utakmice protiv Eintrachta iz Frankfurta, kluba koji je vodio prije dolaska na klupu Bayerna.

'Moramo smanjiti pogreške i to ozbiljne pogreške u igri. Tri utakmice u nizu nas protivnici na taj način kažnjavaju i to pokazuje da imamo puno toga za popraviti u obrani. Moramo raditi kao momčad kada nemamo loptu, svatko mora biti tu za drugoga', dodao je Kovač koji od svojih igrača traži timsku igru, a poznato je kako je po dolasku na klupu Wolfsburga bio nezadovoljan stanjem momčadi s naglaskom na je fizičku spremu i ponašanje nekih igrača.

'Jednom kada se obrasci ponašanja ustale, treba vam vremena za promjenu. To se ne događa preko noći, ali igrači su spremni na to. Sigurno nećemo skrenuti s tog puta jer sam kao trener već nekoliko putu bio u sličnoj situaciji i taj put donosi rezultate. Ponekad malo kasnije, ponekad malo ranije. Već smo sada puno bolji nego prije, fizička sprema je na vrlo visokoj razini ako govorimo o Bundesligi', dodao je između ostalog Kovač.

Standings provided by SofaScore LiveScore