SUPERSPORT HNK

[VIDEO/FOTO] Eurogol Melnjaka obilježio pobjedu Bilih; nakon Sentićeve obrane penala, svi se primili za glavu

08.11.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobjedom 2:0 u Bjelovaru protiv Mladosti iz Ždralova prošli su u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Nogometaši Hajduka na dobrom su putu prema obrani osvojenog naslova pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Nakon Tehničara iz Cvetkovca, ovog su puta, u osmini finala imali nešto teži posao, jer stigli su u goste članu SuperSport Druge nogometne lige, odnosno kluba iz trećeg ranga natjecanja, Mladosti iz Ždralova u kojoj igraju i neki bivši prvoligaški igrači.

Hajduk je poveo tek u 33. minuti nakon sjajne akcije Marka Livaje i još ljepše asistencije prema Janu Mlakaru kojem nije bilo teško zatresti mrežu za 0:1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Imao je Hajduk terensku inicijativu, ali bez nekih konkretnih prilika. Tek je Krovinović pogodio prečku.

Ipak, u 38. minuti sjajnim udarcem, iskosa s ruba 16-erca, bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Melnjaka, Hajduk je povećao svoju prednost na dva gola.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

S tom se prednošću otišlo na odmor, ali zanimljiva je bila situacija u zadnjoj sekundi prvog dijela. Naime sudac Ante Čulina poslao je igrače na odmor u trenutku kada je na semaforu istekla 45. minuta,a domaćini su trebali izvesti korner. No, priliku ipak nisu dobili, pa su suci zvižducima ispraćeni u svlačionicu.

U nastavku je Mladost krenula još rizičnije, a to joj se skoro isplatilo u 57. minuti, kada su domaćini izborili kazneni udarac, nakon što je lopta pogodila u ruku Awaziema.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Loptu je na bijelu točku stavio Ivan Baraban, bivši prvoligaški igrač, no Karlo Sentić mu je obranio udarac i odbio loptu u 16-erac. Došlo je do gužve, a pri pokušaju novog izbijanja, Sentić je zapeo za travu, okrenulo mu se i koljeno te je nakon toga ostao ležati na terenu. Svi su se sjetili ozljede Lovre Kalinića i primili su se za glavu.

Ipak, nakon ukazane liječničke pomoći, Hajdukov golman se oporavio te je nastavio s branjenjem.

Imao je Hajduk još par prilika, posebice zapažen bio je mladi Prpić, ali rezultat se ipak više nije mijenjao.

  • +10
Mladost Ždralovi - Hajduk, SuperSport Kup, 8.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / MAXSport