puno teških pitanja

[VIDEO/FOTO] Dinamov trener Zoran Mamić o svojim izjavama na račun Zlatka Dalića, Nenadu Bjelici čiji prolazak skupine nije bio 'ništa posebno', nepravomoćnoj presudi...

28.11.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak su u gostima pobijedili Wolfsberger 3:0 i s tri nova boda ostali sami na vrhu K skupine Europske lige, te na koračić do plasmana u eliminacijsku fazu ovog natjecanja

Osim što je vodeća momčad skupine, a za prolazak u sljedeću fazu natjecanja možda joj više neće trebati ni bod, u Maksimiru su još ponosniji što je Dinamo jedina momčad među 80 klubova koji u skupinama Lige prvaka i europske lige u prva četiri kola nemaju primljeni pogodak.

'Modri' pod ravnanjem Zorana Mamića pružili su dobru predstavu u Klagenfurtu, gdje ih je dočekao Wolfsberger, pa je trener zračio zadovoljstvom. Istina, nije se Mamić zalijetao, jer svjestan je da prolazak skupine treba i definitivno potvrditi.

U razgovoru za Novu TV, priznao je i što bi za njega osobno značio 'prezimljavanje' u europskim natjecanjima?

'Ja sam se već izjasnio po tom pitanju proljeća'.

Inzistirao je novinar Nove TV na tom odgovoru jer Mamić je nekoliko puta rekao da uspjeh kojeg je prije dvije godine ostvario Nenad Bjelica, kada je prošao skupinu te ušao u osminu finala ovog natjecanja 'nije bilo ništa posebno'.

'Naravno, kad klub toliko puno godina, sve do pretprošle godine nije bio u proljeću da to negdje smeta i da visi u zraku. Ne treba to glorificirati. Sutra je nova utakmica, na proljeće šesnaestina finala ili četvrtfinale, daj Bože ili nešto više. Pamte se pobjednici, finala ili pobjednici u tim finalima i onda to tako treba gledati'.

Podsjetio je novinar Mamića da je znao biti dosta kritičan na račun izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Svojevremeno je Dinamov trener rekao da kad bi on izgubio toliko utakmica s tako velikom razlikom da bi vjerojatno bio na Mirogoju. Zašto?

'Pa nisam bio kritičan prema Zlatku Daliću u negativnom smislu prema njemu. Dapače, čak mi je drago da postoji neka osoba, u ovom slučaju on, koji ipak ima podršku javnosti, naravno zbog rezultata koje je ostvario. Međutim, nije baš tako... Ne u mom slučaju samo nego u puno drugih slučajeva, od Dinama, Hajduka i drugih klubova, kad bi se događali takvi porazi, bilo bi puno više negative.'

  • +15
Wolfsberger - NK Dinamo, UEFA Europska liga; 26.11.2020. Izvor: EPA / Autor: EXPA/DOMINIK ANGERER

Pohvalio je Mamić rad Bore Primorca u Hajduku, dodao da je Osijek, s obzirom na rezultate trenutno najozbiljniji konkurent njegovoj momčadi, ali i naglasio kako će Dinamo na kraju sezone biti prvak.

Za kraj, Mamiću je stiglo i pitanje vezano uz nepravomoćnu presudu prema kojoj je optužen za izvlačenje novca iz Dinama?

'Ja s tim živim već godinama. Kao što sam rekao već u nekim svojim istupima, znam što jesam ili što nisam, mirno spavam, znam da nije ugodno jer teoretski ta presuda može postati i pravomoćna. U svojoj glavi sam posložen, znam što sam napravio, što nisam napravio, u čemu sam sudjelovao, u čemu nisam i prema tome, što Bog da bit će'.

Cijeli intervju pogledajte OVDJE.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.