TROJICA UNUTAR SEKUNDE

Vettelu slavlje u Monacu, nova nesreća

29.05.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena sama utrka za Veliku nagradu Monaka bila je zanimljivija od brojnih ljepotica koje su sve promatrale s obližnjih terasa i luksuznih jahti

U jučerašnjoj utrci bilo je brojnih pretjecanja, kazni, sudara, a prvi je kroz cilj prošao Sebastian Vettel. U istoj sekundi s Nijemcem kroz cilj prošli su Fernando Alonso (Ferrari) te Jenson Button (McLaren). Vettelu je to peta pobjeda u šest ovosezonskih utrka.

Utrka je bila i prekinuta na 15 minuta, nakon što je Vitalij Petrov (Renault) završio u ogradi. Liječnici su mu pružali pomoć na samoj stazi, a Rus zbog bolova nije želio sam izaći iz bolida. Prema neslužbenim inormacijama, ozljeda nije teža, prošao je 'samo' s jačim nagnječenjem noge, ali bez loma.

I jučer su svi vozači najviše pričali o subotnjoj nesreći Sergia Pereza, kada je sa 200 km/h bočno udario u zaštitnu ogradu. Neki su situaciju odmah iskoristili kako bi prozvali FIA-u.

'Mislim da bi se moglo još puno više napraviti za sigurnost nas vozača, pogotovo u Monte Carlu, gdje ima nekoliko izuzetno opasnih dijelova', smatra Jenson Button, koji je na VN Monaca stradao 2003. godine.

Australac Mark Webber slično razmišlja:

'Na samom izlasku iz tunela staza je neravna, baš zbog toga Perez je izgubio kontrolu nad bolidom.'

S dečkima se ne slaže najiskusniji, Michael Schumacher:

'Možemo biti sretni što su sigurnosni standardi tako visoki. Kada se Wendlingeru 1994. ovdje u Monaku dogodila gotovo ista nesreća kao Perezu, bio je nekoliko tjedana u komi.'

Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna, kada je na rasporedu VN Kanade.

Gužva i nesreća Petrova