FANTASTIČNA UTRKA

Vettel šampionski do pobjede, katastrofa Alonsa!

21.04.2013 u 18:34

Bionic
Reading

Sebastian Vettel došao je 28. pobjede u karijeri impresivnom vožnjom na Velikoj nagradi Bahreina, a na pobjedničkom postolju našli su se i vozači Lotusa

Ljubitelji Formule 1 imali su prilike uživati u jednoj od najboljih utrka u posljednje vrijeme. Na stazi je viđeno pregršt duela i pretjecanja, dodira i preokreta, a na kraju je do pobjede stigao aktualni svjetski prvak.

Sebastian Vettel najteži je dio posla obavio na samom početku utrke. Na startu je Rosberg očuvao vodeće mjesto, dok je Alonso prošao ispred Vettela. No, Nijemac mu je sjajnim manevrom ubrzo uzvratio, da bi na istom mjestu ubrzo prošao i Rosberga. Do kraja utrke Red Bullov vozač više nije imao nikakvih problema, stvorio je veliku prednost i stigao do zaslužene pobjede, druge ove godine.

Fernando Alonso najveći je pehist utrke. Njemu se zaglavilo stražnje DRS krilce na samom početku utrke, morao je dvaput u boks da bi mehaničari to popravili i tako je izgubio svaku šansu za pobjedničko postolje u Bahreinu. Uspio se bez DRS-a probiti do osmog mjesta, ali bolje nije mogao

Kimi Raikkonen po običaju je najbolje čuvao gume, išao jednom u boks manje i na kraju osvojio drugo mjesto, ispred timskog kolege Romain Grosjeana, koji je također iskoristio odlične mogućnosti Lotusovog bolida. Zanimljivo, na pobjedničkom postolju ta su tri vozača bila i prošle godine.

Za najugodnije iznenađenje pobrinuo se Paul di Resta koji je zauzeo četvrto mjesto, dok je nakon sjajnih dvoboja Lewis Hamilton završio peti, ispred Sergija Pereza i Marka Webbera. Iza Alonsa je deveti završio razočarani Nico Rosberg, a posljednji bod pripao Jensonu Buttonu.

U ukupnom poretku Vettel je povećao prednost ispred Kimija Raikkonena (77-67), dok je Alonso znatno zaostao.

Sljedeća utrka vozi se za tri tjedna u Barceloni.

Formula 1, VN Bahreina:

1. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull)

2. Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +9.1

3. Romain Grosjean (Fra / Lotus) +19.5

4. Paul Di Resta (Ško / Force India) +21.7

5. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) +35.2

6. Sergio Perez (Mek / McLaren) +35.9

7. Mark Webber (Aus / Red Bull) +37.2

8. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) + 37.5

9. Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +41.1

10. Jenson Button (VB / McLaren) +46.6

Ukupni poredak (4/19)

1. Vettel 77

2. Räikkönen 67

3. Hamilton 50

4. Alonso 47

5. Webber 32

6. Massa 30

7. Grosjean 26

8. Di Resta 20

9. Rosberg 14

10. Button 13