NEZADOVOLJNI PRVAK

Vettel: Nismo jedini koji se žale, gume nisu dobre!

22.05.2013 u 18:46

Bionic
Reading

Sebastian Vettel na press konferenciji uoči Velike nagrade Monaka još jednom je naglasio da su potrebne promjene na ovogodišnjim Pirelli gumama

Trostruki F1 prvak imao je velikih problema na posljednjoj utrci u Barceloni s potrošnjom guma, zbog kojih je završio izvan pobjedničkog postolja. Red Bull već tjednima radi veliki pritisak putem medija na Pirelli da poboljša kvalitetu guma, a to bi se moglo dogoditi u nastavku sezone, bar je tako najavljeno.

'Mediji stvaraju sliku da se samo Red Bull žali, ali na sastancima vozača i dok razgovaram s njima čujem da se svi žale, čak i oni čiji bolidi poput Lotusa ih manje troše. Nije istina da se drugi ne žale,' izjavio je Sebastian Vettel u Monte Carlu pa dodao:

'Ne želim govoriti loše o nekom, ali ti ljudi moraju bolje obaviti svoj posao. Vidjeli smo da su vozačima znale eksplodirati gume i sreća da se ništa nije dogodilo. No to se događa ne zato što su prešli preko krhotina, već zato što gume nisu dobre i nisu sigurne. Zadnje što nam treba je velika nesreća. Zamislite da nekom eksplodira guma ovdje na kraju ciljne ravnine, ispred prve šikane. To je nešto što nitko ne želi vidjeti.'

Podsjetimo, ovaj vikend vozit će se na mekanim i supermekanim Pirelli gumama, na stazi na kojoj je potrošnja guma najmanja u F1 kalendaru.