sudar na startu

Vettel je opet gadno zabrljao: Tako se ne mogu osvajati titule!

30.10.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Sebastian Vettel po drugi je put nakon debakla u Singapuru oštetio svoj bolid već na samom startu utrke, a iako je pritom izbacio iz borbe za pobjedu Lewisa Hamiltona, tim se potezom oprostio i od naslova prvaka...

Njemački 30-godišnji vozač nema razloga za zadovoljstvo u završnici sezone. On i njegov Ferrari sve su uspjeli zabrljati u posljednjih nekoliko utrka i iz dobitne pozicije našli su se u nedostižnom zaostatku za Lewisom Hamiltonom nakon utrke u Meksiku.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve je počelo katastrofalnim sudarom Vettela s Verstappenom i Raikkonenom na startu u Singapuru, na utrci na kojoj se Nijemac trebao vratiti u vodstvo u ukupnom poretku, jer Lewis Hamilton nije bio u prvom planu na toj stazi. Poklonjena je tako Britancu pobjeda, a zatim su kvarovi na motoru u kvalifikacijama i utrci na Sepangu i Suzuki dotukli ambicije talijanske momčadi te dali priliku Britancu da u Austinu svoju prednost učini praktički nedostižnom.

Ove nedjelje u Meksiku Vettel je mogao barem popraviti dojam trijumfom, jer startao je s prve startne pozicije, ali opet je zabrljao. U guranju s Verstappenom izgubio je poziciju i od Hamiltona te se zatim zabio u njega, probušivši mu gumu. Sebastian je pritom oštetio svoje prednje krilce i na kraju završio tek na četvrtom mjestu.

'Je li on to napravio namjerno?', pitao je putem radio veze nezadovoljni Lewis Hamilton koji je na kraju devetim mjestom ipak mogao proslaviti naslov prvaka, a Vettel je još jednim gafom pokazao svoje slabosti, jer na taj način se ne mogu osvajati titule.

'Ovo je Lewisov dan, ostalo nije bitno. On je prvak i to je zaslužio. Bio je bolji čovjek i bolje je obavio svoj posao. U ovom trenutku smo razočarani, ali sljedeće sezone to će biti druga priča,' najavio je Sebastian Vettel koji mora smanjiti broj svojih vozačkih pogrešaka ako želi u budućnosti ugroziti Hamiltona.