sjajni quagliarella

Veteran koji drsko prkosi Ronaldu ispisao talijansku povijest: Najljepša priča sezone...

27.03.2019 u 12:17

Bionic
Reading

Fabio Quagliarella okrunio je svoju fantastičnu sezonu s dva gola u pobjedi Italije protiv Lihtenštajna čime je postao najstariji strijelac u povijesti 'azzurra'...

Iskusni 36-godišnji napadač ove sezone proživljava drugu mladost, ruši rekorde i prkosi Cristianu Ronaldu koji je bio siguran da će prelaskom u Italiju s lakoćom u Seriji A postati najbolji strijelac prvenstva.

No, Quagliarella ima drukčije planove u dresu Sampdorije. S 21 postignutim pogotkom vodi na ljestvici strijelaca s dva više od slavnog Portugalca, a uspio je izjednačiti i Batistutin rekord od 11 utakmica u nizu u talijanskom prvenstvu u kojima je poentirao.

Takva igra nije ostavila ravnodušnim Roberta Mancinija koji ga je vratio u reprezentaciju, a ovaj mu se odužio s dva gola u pobjedi 6:0 protiv Lihtenštajna kojima je postao s 36 godina i 54 dana najstariji strijelac u povijesti 'azzurra', nadmašivši Christiana Panuccija.

'U odličnoj je fizičkoj formi, pravi je profesionalac i vjerujem da do Eura 2020. godine može održati ovu formu,' pohvalio ga je talijanski izbornik koji ipak ne može garantirati da će ga s 37 godina voditi na europsku nogometnu smotru.

'Ne osjećam se starim. Osjećam se dobro i spokojno,' naglasio je pak Fabio Qaugliarella koji ispisuje najljepšu priču u talijanskom prvenstvu ove sezone, zasjenivši čak i do jučer anonimnog Poljaka Piateka koji se pojavio od nikud i u dresu Genoe te Milana trpa golove svakog vikenda. Njih će se dvojica s Cristianom do kraja svibnja boriti za titulu prvog strijelca Serije A...

  • +3
Liga nacija: Italija - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Moscrop/Sportimage