nije zadovoljan

Razočarani Prosinečki ne može vjerovati: Ovo je za nas veliki udarac...

27.03.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Nakon što je reprezentacija Bosne i Hercegovine dopustila Grčkoj u Zenici da se vrati u susret i izbori remi rezultatom 2:2 ovog utorka, Robert Prosinečki naglasio je kako smatra da je njegova momčad izgubila važne bodove...

Prosinečki je na čelu BH reprezentacije sjajno krenuo izborivši plasman u viši rang Lige nacija prošle jeseni, a samim time i eventualne dodatne kvalifikacije za Euro, ako će biti potrebne.

  • +5
BiH - Grčka; nogomet; kvalifikacije za EP 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

No, cilj je bosansko-hercegovačkih nogometaša u grupi s Italijom i Grčkom izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode u kvalifikacijama izravno na Euro. Mogli su napraviti velik korak prema tome da su u Zenici ovog utorka dobili Grčku, no prosuli su vodstvo 2:0 i osvojili tek bod, što je razočaralo izbornika.

'Napravili smo dvije ključne pogreške u drugom poluvremenu. Prvo penal, pa smo ušli u paniku, pa onda i crveni karton. Mislio sam da ćemo ovu utakmicu odraditi kako treba. Trebali smo dati i treći gol, ali što ćeš... U drugom dijelu smo pali i trkački, bili smo uljuljani i mislili da je gotova utakmica. Ovo su po meni izgubljena dva boda. Šteta je ovakvu utakmicu remizirati, ali u nogometu se to događa,' izjavio je Robert Prosinečki nakon susreta kojeg je posebno pogodilo isključenje Miralema Pjanića, njegovog ključnog nogometaša:

'Sigurno da ćemo tražiti alternativu. Vidjet ćemo na koliko mečeva će biti suspendiran. On je danas odigrao odličnu utakmicu. Cijeli meč je držao sredinu terena pod kontrolom. Ovo je veliki udarac za nas. Imamo vremena do šestog mjeseca da sve analiziramo.'

Nakon dva odigrana kola BIH i Grčka imaju po četiri osvojena boda, a vodi Italija s maksimalnih šest...