CRNOGORAC NA SLOVENSKOJ KLUPI

Veselin Vujović otkrio što misli o hrvatskoj reprezentaciji

19.01.2017 u 17:03

Bionic
Reading

Rukometma legenda bivše države, a sada izbornik Slovenije, Crnogorac Veselin Vujović u utorak je napunio 56 godina. Najljepši pokol pak dobio je od igrača, koji su ga bez imalo stresa odveli u osminu finala SP-a

U velikom intervjuu za Mondo, Veselin Vujović se osvrnuo i na nastupe hrvatske reprezentacije odnosno otkrio da će, osim za Slovence, navijati i za Babićeve igrače.

'Ne znam zašto, ali Hrvatska uvijek ima dosta sreće pri ždrijebu, osim toga za razliku od Olimpijskih igara, gdje su bili sjajni do odlučujuće utakmice, na početku SP-a ne igraju dobro. Volio bih da te važne dvoboje odigraju kako treba i dođu do same završnice i borbe za medalje. Ja sam uvijek najprije za lokalnu pripadnost - Srbija i BiH, pa onda regionalnu za reprezentacije iz bivše Jugoslavije. Bolje da imaš dobrog susjeda  nego lošeg brata. Navijat ću, naravno za Hrvate, koja logično u ovoj fazi štedi Domagoja Duvnjaka. Bez njega Hrvatska nije Hrvatska, iako smatram da moja Slovenija, ukoliko budemo na standardnom nivou, ako nas poštede ozljede, možemo pobijediti bilo koju reprezentaciju na svijetu', priznao je Vujović koji je uoči ove sezone vodio i hrvatskog prvaka PPD Zagreb.

Dakle, jasno je za koga će navijati, ali tko je Vujovićev favorit...

'Hrvati nisu uzeli naslov pred svojim navijačima, nisu ni Danci kad su bili domaćini, pa igranje pred svojima često zna biti prepreka. Opet, Francuzi su velika sportska nacija, to se vidi na svakom koraku u smislu organizacije koja je na maksimalnom nivou, i licemjerno bi bilo reći da osim njih netko može biti favorit za zlato. Poslije njih, Danska, koja je olimpijski prvak, ali im se ozlijedio važan igrač Lasse Andersson. Međutim, ako izdrži Mikkel Hansen, onda su tu. Logično slijede Nijemci, kao europski prvaci, a sve ostalo će biti jako zanimljivo. U igri su Hrvati, Šveđani, Norvežani pa čak i moji Slovenci'.

Prije nekoliko dana njegova je Slovenija pobijedila Červarovu Makedoniju. Bio je to okršaj trenera koji su se nadmetali i makedonskim klubovima. Vujović je vodio Vardar a Červar Metalurg, a evo kako je doživio taj ogled.

'Ne mogu reći da smo prijatelji, ali da postoji ogromno međusobno poštovanje to je sigurno. Nije bilo lako raditi u Makedoniji u trenucima kad se samo dvije ekipe bore za naslov, bilo je igara i oko terena, teško je uvijek zadržati koncentraciju i izdržati pritisak. Izuzetno poštujem Červara kao trenera, nitko mu ne može oduzeti rezultate koje je ostvario jer je najtrofejniji trener s ovih prostora. Netko bi mogao reći da je imao sreće sa sjajnom generacijom, s kojom bi bilo tko mogao osvojiti medalje, ali se s tim nikako ne bih složio. Dobar trener stvara dobre igrače', zaključio je Vujović.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.