KAD NJEMU JEZIK KRENE...

Veselin Vujović opet u 'elementu', Srbiju nitko nikada ovako nije 'oderao'

01.02.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Rukometni stručnjak Veselin Vujović nastavio je svojim izjavama podizati buru u javnosti, a sada se zamjerio Srbiji

Slovenski izbornik poznat je kao osoba bez dlake na jeziku koja u svojim istupima ponekad zna i pretjerati. Tako je na nedavnom Euru u Hrvatskoj uvrijedio domaćine, pa se zbog suđenja okomio na cijeli EHF, a porciju je ovih dana dobila i Srbija.

Naime, Vujović je za Radio Beograd komentirao plasman srpske reprezentacije na EP-u na kojem je prošla u drugu fazu po skupuinama gdje je doživjela tri poraza te je ukupno natjecanje završila s jednom pobjedom i pet izgubljenih susreta.

  • +9
Veselin Vujović Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Mi u Srbiji imamo tisuće trenera, imamo ljude koji 'sve znaju', a kad vidite klub koji vodi neki terner sa diplomom, jer je to sada jako važno i moderno, da netko odsluša neki seminar i sasluša nekoga iz EHF-a, koji nema veze sa životom i dobije tu diplomu, i onda gledate njegov trening, gdje klinci od 16 godina sa 115 kilograma igraju samo na dva gola. Niti se tu nešto radi, napreduje, ništa. Na kraju mjeseca se naplati članarina toj djeci i to je budućnost srpskog rukometa', iskren je bio Vujović.

Na tim riječima se po običaju nije zaustavio.

'Ja vam jamčim, ništa se neće promijeniti, nitko se neće pomaknuti i ništa se neće dogoditi. Ostat će blato kakvo jeste i ljudi kakvi jesu. Izbornik Jovica Cvetković je izjavio da je zadovoljan rezultatom i postignutim. Njemu je netko rekao što su ciljevi reprezenatcije u Hrvatskoj, a ako je taj cilj plasman u drugi krug, onda je sve odrađeno.'

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Mnogima u Srbiji Vujovićeva razmišljanja o izborničkoj funkciji u 'orlovima' neće dobro sjesti.

'Dolazite u nešto što je toliko isprljano da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Nitko više nije svestan šta je kriterij da se postane izbornik. Postati izbornik kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo povjerenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga se možemo vezati, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki napredak. Došli smo u jednu situaciju iz koje osobno ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mogli napraviti nešto', zaključio je Veselin Vujović.