kvjat na postolju

Verstappenu pobjeda, Hamiltona nigdje u najluđoj utrci sezone u Hockenheimu

28.07.2019 u 17:11

Bionic
Reading

Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Njemačke koja je u kišnim uvjetima ponudila nevjerojatna uzbuđenja ove nedjelje. Na postolju se iza Vettela senzacionalno našao i Danil Kvjat u Toru Rossu, dok su Leclerc i Bottas razbili bolide, a Hamilton nakon dvije pogreške nije završio ni među osvajačima bodova...

Pomalo nevjerojatnoj utrci svjedočili smo u Hockenheimu ove nedjelje. Kišni uvjeti učini su svoje i gledali smo neizvjesnu borbu za pobjedu u kojoj su izglede imali mnogi vozači, na što nismo navikli u hibridnoj eri Formule 1 i bilo je to pravo osvježenje. Zbog promjenjivih uvjeta vodeći su po pet ili više puta ulazili u boks.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Na kraju je na svoje došao Max Verstappen koji je strpljivo čekao svoju priliku i kad je jednom preuzeo vodstvo, više se nije osvrtao. U igri izbora guma bolji je posao napravio od vozača Mercedesa i Ferrarija, a onda je u završnici prošao neočekivanog vodećeg Lancea Strolla i sigurno ugrabio pobjedu, sedmu u karijeri.

Drugo mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu. On je startao zadnji, dugo vozio neuvjerljivo, ali u završnici je ipak došao na svoje i završio na postolju. Prolazio je vozača za vozačem u posljednjih nekoliko krugova.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Treće mjesto senzacionalno je pripalo Danilu Kvjatu, što je najbolji rezultat Tora Rossa još od pobjede Vettela u Monzi 2008. godine. Rus je u pravom trenutku ušao u boks i uzeo gume za suho u samoj završnici te se probio naprijed i potvrdio da je ozbiljan kandidat za povratak u kokpit Red Bulla.

Što je pak bilo s Mercedesima i Leclercom? Charles Leclerc prvi je napravio pogrešku, zabio se u ogradu i odustao, a isto je u završnici napravio i Valtteri Bottas i to dok se borio za mjesto na postolju. Lewis Hamilton koji godinama nije napravio vozačku pogrešku ovaj je put dvaput zabrljao. Prvi se put zabio u ogradu, slomio prednje krilce i nekako se ipak izvukao, ali druga pogreška prikovala ga je za dno poretka i ostao je bez osvojenih bodova. Jedino su dva Williamsa završila iza njega.

U kaotičnoj utrci Lance Stroll završio je odličan četvrti, ispred Carlosa Sainza, a bodove su još osvojili Albon, Raikkonen, Giovinazzi i Magnussen.

U ukupnom poretku Verstappen se približio na 61 bod zaostatka za Hamiltonom koji i dalje ima velikih 39 bodova više od posrnulog Bottasa i ostaje izraziti favorit za osvajanje titule unatoč lošem danu u Njemačkoj.

Sljedeća utrka vozi se za tjedan dana u Budimpešti.