'bikovi' na vrhu

Verstappen odgovorio kritičarima na stazi, Red Bull moćan i u Kanadi!

08.06.2018 u 22:34

Bionic
Reading

Max Verstappen odvozio je najbolje krugove na prvim slobodnim treninzima u Montrealu, a Red Bull bi kao i u Monaku mogao biti opasna prijetnja Mercedesu i Ferrariju na utrci u nedjelju (Arenasport2, 20:10).

Nizozemski 20-godišnji talent napravio je pregršt pogrešaka ove sezone i naišao na mnogo kritika, s kojima se loše nosi pa je u Montrealu čak zaprijetio novinarima fizičkom silom ako ga nastave ispitivati o toj temi.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, na stazi je bio koncentriran ovog petka i odvezao je najbrže krugove na oba slobodna treninga. Na jutarnjem je vozio 1:13.302, a iza sebe je ostavio Lewisa Hamiltona i kolegu Daniela Ricciarda.

Na popodnevnom je bio još bolji i s krugom 1:12.198 nadmašio je za nešto više od jedne desetinke Kimija Raikkonena, dok se Ricciardo ponovo ugurao na treće mjesto, a Hamilton i Vettel su se morali zadovoljiti četvrtim i petim.

Iza leđa Red Bulla, Mercedesa i Ferrarija vodi se velika bitka, a u petak ju je dobio Romain Grosjean u Haasu na sedmom mjestu kojeg slijede Esteban Ocon i Sergio Perez za volanom Force Indije te Fernando Alonso u McLarenu.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 20 sati po hrvatskom vremenu.