veteranka u finalu

Venus Williams jako rastužila Britance: Ni Serena tako ne uništava protivnice!

13.07.2017 u 17:13

Bionic
Reading

Američka tenisačica Venus Williams s lakoćom se plasirala u finale Wimbledona, pobjedom protiv domaće predstavnice Johane Konte rezultatom 6:4, 6:2 kojom je spriječila Britance da dobiju finalisticu turnira prvi put nakon 1977. godine...

Iako ima 37 godina, Venus Williams ove godine u Wimbledonu djeluje potpuno nepobjedivo. Snažnim servisima uništava protivnice i na putu do same završnice izgubila je tek jedan set.

  • +3
Venus Williams u Wimbledonu Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN

Nakon što je sredila našu Anu Konjuh te osvajačicu Roland Garrosa Jelenu Ostapenko, starija sestra Williams u polufinalu nije imala nikakvih problema niti protiv domaće predstavnice Johane Konte koju je svladala sa 6:4, 6:2 i izborila subotnje finale.

Venus koja ovog tjedna na terenu djeluje impresivnije i od najuspješnije tenisačice svih vremena, svoje sestre Serene koja ne nastupa zbog trudnoće, protiv Konte nije izgubila servis niti jednom, a sama je napravila jedan 'break' u prvom i dva u drugom, dovoljno za pobjedu.

Britanci su ostali razočarani takvih ishodom dvoboja, jer čekaju na domaću finalisticu u finalu Wimbledona još od 1977. godine i Virginije Wade.

Venus je u karijeri osvojila Wimbledon čak pet puta, ali na trijumf na nekom od Grand Slam turnira čeka punih devet godina. Priliku prekinuti sušu imat će u finalu protiv Španjolke Garbine Muguruze koja je ranije s lakih 6:1, 6:1 izbacila iz turnira Magdalenu Ribarikovu...

Wimbledon, polufinale:

V. Williams - Konta 6:4, 6:2