IGračka i trenerska legenda

Velimir Perasović dobio otkaz pa poručio svima u klubu: Zauvijek će nositi posebno mjesto u mom srcu

20.12.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Velimir Perasović više nije trener Saski Baskonije, a presudio mu je domaći poraz u Euroligi od Real Madrida 77:55. Vijest kako Perasović više nije trener objavio je službeno klub

U dresu kluba iz Vitorije Velimir Perasović, bivši igrač splitske Jugoplastike, postao je miljenik navijača. U tri navrata taj klub vodio je kao trener i njegova prva dva odlaska teško su pala navijačima. Prvi puta 2007. godine zbog srčanog incidenta na preporuku liječnika, a drugi puta 2016. godine kada je turski Anadolu Efes za njega platio odštetu.

No, ovaj puta bivšeg hrvatskog izbornika Velimira Perasovića koštali su porazi u španjolskog prvenstvu i Euroligi koji su postali prečesti, a presudio je domaći euroligaški poraz od Real Madrida u kojem je Baskonia ubacila svega 55 koševa. Kako je objavio klub, stranke su sporazumno raskinule ugovor.

'Klub i trener postigli su sporazum kojim se danas raskida ugovor. Baskonia želi zahvaliti Velimiru Perasoviću na radu i profesionalizmu te mu želi sreću na profesionalnom i privatnom terenu', piše u klupskoj objavi.

'Hvala klubu što mi je dao priliku raditi na mjestu koje zauvijek nositi posebno mjesto u mom srcu. Hvala navijačima što su uvijek bili uz nas, čak i kad stvari nisu išle dobro, a tad smo ih trebali najviše. Jasno mi je da su momčadi potrebne pobjede i želim vam svu sreću u potrazi za novim trenerom', poručio je Perasović koji se vraća u Hrvatsku kako bi se odmorio i vidio što i kako dalje.

Dodajmo kako Baskonia nakon trinaest prvenstvenih kola ima sedam pobjeda i šest poraza (6. mjesto) u španjolskom prvenstvu dok u Euroligi imaju šest pobjeda i devet poraza (13. mjesto).

Kako se doznaje privremeni trener će biti dosadašnji Perasovićev pomoćnik Josep Maria Berrocal.