SPORA RUKA PRAVDE

Velikoj nogometnoj zvijezdi potvrđena dugogodišnja robija zbog gnjusnog čina koji je s prijateljima napravila prije sedam godina

11.12.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš Robinho izgubio je još jednu sudsku bitku te mu je talijansko pravosuđe potvrdilo kaznu od devet godina zatvora za grupno silovanje mlade djevojke

Noogmetna zvijezda igrala je u Italiji u razdobolju od 2010. do 2015. za Milan. U talijanskom velikanu Robinho nije ostavio posebno zapažen trag (108 utakmica i 25 golova), ali su ga zato bile pune naslovnice novina i portala zbog gnjusnog čina koji je s još petoricom prijatelja napravio 2013.

Robinho je bio na rođendanskoj zabavi sa suprugom i prijateljima, a žrtva, koja ih je poznavala od ranije, s dvije prijateljice. Brazilac je suprugu odveo kući i vratio se na zabavu, gdje su on i prijatelji mladoj Albanki davali alkohol dok se ona nije mogla oduprijeti.

Od šest počinitelja poznat je identitet dvojice, jedan je Robinho, a drugi Ricardo Falcao te svaki od njih, osim zatvorske kazne, mora žrtvi platiti 60 tisuća eura.

  • +5
Brazilski nogometaš Robinho Izvor: EPA / Autor: FERNANDO BIZERRA JR.

Bivši brazilski reprezentativac osuđen je na devet godina još 2017., ali se žalio, a kazna mu je sada potvrđena od strane talijanskog pravosuđa. No Robinho još neće iza rešetaka, jer ima prava na još jednu žalbu.

Inače, Robinha se sumnjičilo i za silovanje 2009. kada je igrao za  Manchester City, ali su optužbe tada bile odbačene.

Robinho je prije dva mjeseca potpisao za Santos u kojem je počeo karijeru, ali mu je prije nekoliko dana otkazana suradnja, jer su neki sponzori napustili klubu ili su zaprijetili odlaskom ukoliko brazilski nogometaš bude igrao za njih.