VN ABU DHABIJA

Na zadnju utrku Formule 1 vraća se najbolji, ali takav scenarij rastužio je neke fanove zbog vozača koji je briljirao i samo zbog gluposti drugih ostao bez senzacije

11.12.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Zadnja utrka ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 neće proći bez novog/starog prvaka Lewisa Hamiltona, britanski vozač prebolio je koronavirus i vraća se na Velikoj nagradi Abu Dhabija

Hamilton je zbog koronavirusa propustio VN Sakhira i na njegovo mjesto uskočio je George Russell koji je bio sjajan te u svojoj 37. utrci u Formuli 1 napokon došao do prvih bodova s devetim mjestom (3).

Mladi Britanac najvjerojatnije bi priredio senzaciju i pobijedio da u Mercedesovom boksu nisu napravili neshvatljive gluposti oko guma (na kraju je slavio Sergio Perez u Racing Pointu).

Russell novu priliku neće dobiti, na razočaranje brojnih ljubitelja Formule 1 koje je 22-godišnjak oduševio u dominantnom bolidu Mercedesa, i on se poslije povratka Hamiltona vraća natrag u Williams.

  • +13
Formula 1, Velika nagrada Bahreina; 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

S druge strane prvak će loviti svoju 12. trijumf u sezoni kako bi na najljepši mogući način završio prvenstvo u kojem je došao do sjajnih rekorda – postao je vozač s najviše pobjeda i 'pole positiona' u F1, a po broju naslova izjednačio se s Michaelom Schumacherom.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u i pratite sve utrke Formule 1. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.