ohrabrenje za slovake

Veliko upozorenje Daliću i Hrvatskoj; slovački reprezentativac riješio najveći češki derbi i prekinuo nevjerojatni niz praške Slavije

04.10.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Slovačka nogometna reprezentacija još se uvijek nada da bi se mogla uključiti u borbu za vrh H skupine te izboriti plasman na SP u Kataru 2022. godine. Trenutno je s devet bodova na trećem mjestu, iza vodećih Hrvatske i Rusije, koje su skupile po 13 bodova

Ono što Slovacima ne ide na ruku jest što ih u ovom listopadskom ciklusu kvalifikacija čekaju dva teška gostovanja, prvo kod Rusije, a potom i u Osijeku, kod Hrvatske, 11. listopada.

No, slovački izbornik Štefan Tarkovič sigurno ne razmišlja o predaji unaprijed. Nakon rujanskog poraza od Hrvatske u Bratislavi (op.a Brozović je zabio za 1:0 pobjedu Dalićeve reprezentacije), Tarkovič je bio nezadovoljan samo konačnim rezultatom.

'Stvorili smo više šansi od protivnika koji redovito ide daleko na završnim turnirima. Nažalost, Brozovićeva svjetska klasa je presudila i odlazimo bez boda. U ovoj grupi je teško napraviti šest, sedam prigoda protiv bilo koga i ne sjećam se ovakve naše utakmice. Bilo je dosta kaotično jer su igrači toliko htjeli pobijediti. Zaslužuju pohvale. Usudio bih se reći da je ovo najbolja utakmica pod mojim vodstvom. Zaslužili smo tri boda, a nismo uzeli niti jedan', rekao je tada Tarkovič.

S tim optimizmom slovački će izbornik pripremati igrače za nadolazeće ispite, a posebno ga sigurno veseli i činjenica da dva važna igrača koja ordiniraju po lijevoj strani, bek David Hancko te krilni veznjak Lukaš Haraslín dolaze i dodatno oraspoloženi, jer sa svojom su Spartom upisali 1:0 pobjedu u 300., najvećem derbiju češkog nogometa, protiv Slavije.

A strijelac jedinog gola, kojem je kumovao i igrač Slavije, od kojeg je lopta malo promijenila smjer, bio je upravo Haraslín.

Inače, bio je to prvi poraz Slavije u domaćem prvenstvu nakon 55 utakmica. Posljednji poraz Slavia je poraz doživjela u ožujku 2020. godine, kada je u gostima kod Slovackog primila dva gola, a nije postigla ni jedan. Nakon toga stigao je nevjerojatni niz od 54 utakmice bez poraza, sve do nedjeljnog derbija.