ODLUKA USKORO

Veliki Žuti u igri za izbornika jedne od najjačih reprezentacija na kontinentu

31.01.2024 u 07:53

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš koji je igrao za dva najveća španjolska kluba, danas 55-godišnji Robert Prosinečki, među kandidatima je za preuzimanje ganske nogometne reprezentacije, koja je u svojoj povijesti osvajala četiri kontinentalna naslova, ali i još pet puta igrala u finalima

Nakon iznimno bogate igračke karijere, Robert Prosinečki ušao je u trenerske vode, a posljednji angažman imao je na početku ove sezone kada je po prvi put vodio jedan hrvatski klub - Rudeš.

Ipak, u rujnu se razišao sa zagrebačkim klubom te je od tada na 'burzi'. No, možda ne još dugo, jer prema napisima medija iz Gane, Prosinečki se kandidirao za njihovog izbornika.

Vodstvo saveza Gane u potrazi je za novim izbornikom nakon što je Chris Hughton loše vodio reprezentaciju na Afričkom kupu nacija.

Gana nije uspjela da proći skupinu u kojoj je bila sa Zelenortskim Otocima, Mozambikom i Egiptom.

Čelnici Gane će ponude razmatrati u sljedeća tri tjedna, te će nakon detaljne provjere potencijalnih kandidata odlučiti koji je idealan.

Prosinečki je tri godine u periodu od 2014. do 2017. godine bio izbornik Azerbejdžana, a nakon toga gotovo dvije godine vodio je Bosnu i Hercegovinu.