jednoglasna odluka

Veliki uspjeh Hrvoja Sepa: Tražio sam pobjedu nokautom...

24.06.2017 u 22:30

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Hrvoje Sep u subotu je stigao do druge profesionalne pobjede. U pariškom predgrađu Pont-Sainte-Maxenceu hrvatski je poluteškaš nakon šest rundi jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od domaćeg boksača Mamadoua Baa.

'Zadovoljan sam, naravno, ishodom, jer sam pobijedio francuskog suparnika pred njegovom publikom. Ba se pokazao kao vrlo čvrst boksač, nije nimalo bježao od otvorene borbe i na tome sam mu zahvalan. Možda sam mogao biti i uvjerljiviji. Tražio sam pobjedu nokautom, što bi se vjerojatno i dogodilo da nisam iskazao neke boljke iz olimpijskog boksa. U svakom slučaju, ovih šest rundi i bodovna pobjeda dragocjeno su iskustvo za sljedeće mečeve', rekao je 31-godišnji Hrvoje Sep, profesionalac koji trenira u zagrebačkom BK Leonardo.

Boksačku priredbu u Pont-Sainte-Maxenceu pratilo je oko 3000 gledatelja, a u glavnim su mečevima, pred kamerama francuske televizije, nastupile domaće zvijezde Yvan Mendy i Guillame Franois.

Zanimljivo je da Sep i njegov trener Leonard Pijetraj i sljedećih tjedana ostaju na francuskom govornom području. Za nekoliko dana hrvatski dvojac putuje u kanadski grad Montreal, gdje našeg poluteškaša čekaju sparinzi s poznatim ruskim boksačem Arturom Beterbijevim. Njih dvojica ponovno će se naći u istom ringu nakon punih sedam godina.

'Na Europskom prvenstvu u Moskvi 2010. godine Sep je kao relativno neiskusni poluteškaš bodovno izgubio protiv Beterbijeva. Međutim, meč je bio toliko atraktivan i toliko izjednačen da je ruska publika na kraju bučnije pozdravila Hrvoja nego domaću zvijezdu. Beterbijev je potom pred svima čestitao i zahvalio Sepu na sjajnoj borbi', pojasnio je Sepov trener i menadžer Leonard Pijetraj, dodavši: 'Beterbijev je očito dobro zapamtio Sepa i nakon sedam godina njegov nas je menadžer pozvao na sparinge u Montreal. Artura, naime, uskoro čeka 12. profesionalni meč i trebaju mu jaka iskušenja na treninzima'.

Beterbijev je bio svjetski amaterski prvak 2009. godine u Milanu i dvostruki europski prvak (2006. u Plovdivu i 2010. u Moskvi). Od 2013. s obitelji živi u Kanadi.

Po povratku iz Kanade i kraćeg odmora Hrvoje Sep započet će pripreme za četiri meča koja su planirana od rujna do prosinca.