BRAVO

Veliki uspjeh hrvatskih teniskih nada u Italiji

29.05.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Hrvatski juniori i juniorke ostvarili su veliki uspjeh na nedavno završenom turniru Bonfiglio, održanom u Milanu, jer su i službeno dobili priznanje organizatora kao najuspješnija nacija na tom izuzetno jakom natjecanju

Riječ je o turniru A ranga, dakle najjačoj kategoriji natjecanja u juniorskom tenisu, koji se neslužbeno naziva i petim Grand Slam turnirom. Ne slučajno, jer već tradicionalno okuplja najbolje iz juniorskog tenisa iz cijelog svijeta, a tako je bilo i ove godine.

O kakvom se natjecanju radi možda će najbolje reći popis bivših osvajača ovog turnira, na kojem se nalaze imena kao što su Ivan Lendl, Guy Forget, Jim Courier, Goran Ivanišević, Jevgenij Kafeljnikov, Gabriela Sabatini, Ana Kurnjikova...

Članovi hrvatskog sastava bili su Ana Konjuh (2. kolo pojedinačno i finale parova), Adrijana Lekaj (polufinale pojedinačno i finale parova), Iva Mekovec (2. kolo), Bernarda Pera (3. kolo), Borna Ćorić (polufinale) i treneri Kristijan Schneider, Lovro Rončević i Goran Orešić.

Kriterij za dobivanje nagrade bio je ukupno najviše pobjeda članova reprezentacije određene nacije, pri čemu je Hrvatska bila najuspješnija.

'Bilo je odlično i jako sam sretan zbog ovog rezultata. Za mene je ovo veliki uspjeh i ponosim se njime, ali mi je posebno drago da je cijela ekipa bila odlična i da smo ostvarili ovakav rezultat', rekao je Borna Ćorić.

Ana Konjuh je istaknula:

'Stvarno sam zadovoljna i svojim rezultatom i onim što smo napravili kao ekipa, bilo je sjajno. Pokazali smo se u dobrom svjetlu, a nadam se da ćemo i u budućnosti ostvarivati takve rezultate.'

Vrijednost ovog rezultata je i u tome što su naši tenisači i tenisačice stalno bili zajedno, navijali jedni za druge i zajedno trenirali, bez obzira što nisu bili svi sa svojim trenerima. Takvo je zajedništvo važno na turnirima, jer pridonosi većoj motiviranosti i sportskom duhu, a osjećaj pripadnosti nacionalnoj ekipi dovodi do boljeg sportskog rezultata.