KONFERENCIJSKA LIGA

Veliki sudački previd išao na štetu Zrinjskog, a 'krivac' bivši dinamovac

30.11.2023 u 21:41

Bionic
Reading

Mostarski Zrinjski je doživio poraz u petom kolu grupe E u Konferencijskoj ligi. Izabranici Marija Ivankovića su poraženi u Nizozemskoj protiv AZ Alkmaara. Domaćini su slavili 1:0

Alkmaar je pretekao Plemiće na tablici. AZ ima šest bodova poslije pet odigranih utakmica, dok mostarska ekipa na dnu tablice, i bez izgleda za prolazak skupine, ima tri boda.

Nizozemski sastav je prvi zaprijetio u šestoj minuti utakmice kada je pucao Mihailović, ali je Bilbija izblokirao njegov udarac i spasio gol gostiju da bi sedam minuta kasnije zaprijetili i Plemići. Ćorluka je prošao po desnoj strani nakon kontre, ali je golman Ryan izbacio loptu u posljednji tren. U 24. minuti susreta domaći su tražili jedanaesterac.

Malekinušić je spasio gol, ali ga je lopta pogodila i u ruku. Sudac se konzultirao s VAR sobom, nakon čega je donio odluku da nema penala za domaće te je ostalo 0:0.

Pavlidis je dobio loptu iskosa na lijevoj strani, a onda rezantno i silovito šutirao u dalji ugao gola Zrinjskog. Lopta je prozujala tik pored stative te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. AZ je i u drugom dijelu nastavio s napadima, a u 56. minuti je Malekinušić spasio Plemiće nakon ubačaja Pavlidisa pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Dvije minute kasnije dosuđen je jedanaesterac za domaći sastav i to nakon što je Mario Ćuže srušio Pavlidisa iako se na usporenoj snimci čini da je grčki napadač sam sebe sapleo, a glavni sudac Oleksej Derevinski je pokazao na bijelu točku.

Siguran realizator s 11 metara bio je upravo Pavlidis.

Standings provided by Sofascore

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'