hitna reakcija

Veliki problemi za Horvata; na treningu u Osijeku stradao iskusni desni vanjski, stiže zamjena...

03.01.2022 u 16:46

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u Osijeku odrađuju završnu fazu priprema za Europsko prvenstvo koje će održati u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja 2022. godine.

Nažalost, kao i mnoge druge reprezentacije, tako ni hrvatska očito ne može bez problema. Naime, nakon treninga na probleme s nogom požalio se 27-godišnji desni krilni ukrajinskog Motora iz Zaporožja, Luka Šebetić.

Ozljeda koju je zadobio na treningu, nažalost, nije bezazlena a magnetska rezonanca pokazala je parcijalnu rupturu aduktora na lijevoj nozi.

Kako je predviđeni oporavak je u trajanju od četiri do šest tjedana, jasno je da Luka Šebetić mora napustiti pripreme reprezentacije.

Stoga se izbornik Hrvoje Horvat morao odlučiti na promjenu, a umjesto njega na poziciji desnog vanjskog, u momčad ulazi Šime Ivić, igrač njemačkog Leipziga.

Ivić je u mladim danima prošao sve selekcije, ali nikako nije dobio priliku u onoj najboljoj. Razloge je teško dokučiti, tim prije što igra dobro i to u najboljoj ligi svijeta u Njemačkoj. Pokušao je tko zna koliko puta, čak je nakon 2020. i srebra u Švedskoj Lino Červar priznao da je pogriješio da mu nije dao priliku.

Otpao je, međutim, i za Egipat prošle zime, no sada mu se, spletom (ne)sretnih okolnosti, ipak otvorila prilika.