na Htv-u 2 Od 9.30 sati

Veliki preokret! Čilićev okršaj protiv Federera ipak će se gledati u Hrvatskoj

27.01.2018 u 16:21

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić u nedjelju od 9.30 sati po srednjeeruopskom vremenu igra finale Australian Opena, a s druge strane bit će veliki Švicarac Roger Federer. Nakon kritika javnosti, na HRT-u su pronašli način da i hrvatski gledatelji vide taj okršaj

I dok je Hrvatska u petak slavila proboj Marina Čilića, kao provg Hrvata, u finale Australian Opena, na Prisavlju su 'čupali kosu' jer prijenos nedjeljnog finala nisu osigurali.

'Hrvatska radiotelevizija nije u mogućnosti prenositi završni susret teniskoga turnira Australian Open u kojemu će nastupiti Marin Čilić jer cijena televizijskih prava za taj susret iznosi 300.000 eura, odnosno približno 2,2 milijuna kuna', bilo je prvo objašnjej HRT-a u vezi prijenosa Čilićeva okršaja.

  • +18
Australian Open, polufinale: Čilić - Edmund Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Međutim, pritisak javnosti očito je urodio plodom te su na Prisavlju odlučili 'zagrepsti' malo dublje te pronaći način kako osigurati prijenos svim hrvatskim gledateljima. Tako će se dvoboj Čilića i Federera ipak gledati na programu HTV-a 2, od 9.30 sati.

Prenosimo priopćenje HRT-a.

HRT : Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor s Eurosportom, koji je pokazao fleksibilnost i otvorenost u pregovorima te ostvarenju dogovora u interesu hrvatske javnosti. Zajednički nam je cilj da svi gledatelji u Hrvatskoj imaju priliku pratiti naše sportaše u postizanju vrhunskih svjetskih uspjeha. Iz tog razloga Eurosport je  ustupio HRT-u prava za prijenos muškog finala Australian Opena po prihvatljivoj cijeni i tako osigurao da ove nedjelje cijela Hrvatska može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića.

Eurosport:  Naš prioritet je omogućiti hrvatskoj javnosti praćenje lokalnih sportaša u postizanju vrhunskih uspjeha na svjetskoj razini. Iz tog razloga je Eurosport odlučio ustupiti prava za prijenos muškog finala Australian Opena Hrvatskoj radioteleviziji te time omogućio da cijela Hrvatska ove nedjelje može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića. Izuzetno nam je drago da smo uspjeli postići dogovor s HRT-om na obostrano zadovoljstvo, a sve u interesu hrvatske javnosti.