UtakmiCa odluke

Veliki derbi zadnjeg kola talijanskog prvenstva odlučuje o sudbini Matea Kovačića!

16.05.2018 u 14:35

Bionic
Reading

U nedjelju u Rimu Lazio i Inter (20.45 sati) igraju utakmicu zadnjeg kola talijanskog prvenstva koja odlučuje i o putniku u Ligu prvaka sljedeće sezone

Lazio ima tri boda prednosti i dovoljan mu je neodlučan rezultat, ali u slučaju poraza Inter bi se bodovno izjednačio, a zbog boljeg međusobnog omjera gost iz Milana bi na završnoj ljestvici i preskočio Rimljane na četvrtoj poziciji.

Ulog je velik, a ukoliko poslije 90 minuta 'nerazzurri' izađu kao pobjednici odmah će krenuti u slaganje konkurentne momčadi za Ligu prvaka.

Prvi 'pik' Interu za vezni red je Mateo Kovačić koji je od siječnja 2013. do kolovoza 2015. bio njihov član te je svima u klubu ostao u dobrom sjećanju kao igrač i osoba.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kontakti su već odavno uspostavljeni, ali hoće li se hrvatski reprezentativac vratiti u Serie A ovisit će prije svega o rezultatu nedjeljnog dvoboja odnosno hoće li Inter izboriti nastup u najjačem klupskom nogometnom natjecanju.

Inače, nije Inter jedina momčad s Apeninskog polotoka koja je zagrizla za Kovačića. Zanimanje je pokazao i Juventus, pa 'nerazzurri' imaju rezervnu opciju ako ne realiziraju transfer Kovačića, a to je turski veznjak Ilkay Gundogan koji je u Manchester Cityju.

Ilkay Gündogan Izvor: Društvene mreže
Mateo Kovačić - najbolje od hrvatskog nogometaša