TUŽNA VIJEST

Tragedija na Jamajci: Poginuo srebrni olimpijac pred očima Usaina Bolta

20.04.2017 u 18:20

Bionic
Reading

Osvajač srebrne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu, skakač u vis Germaine Mason poginuo je u prometnoj nesreći u Kingstoneu ovog četvrtka...

Jamajakanski 34-godišnji atletičar svoje najslavnije trenutke doživio je nastupajući s britanskom putovnicom 2008. godine na Igrama u Pekingu, kada je osvojio srebrnu medalju kada je preskočio 234 cm i ostao dva centimetra iza pobjednika Andreja Silnova.

Ovog četvrtka Germaine Mason poginuo je na svom motoru u teškoj prometnoj nesreći u Kingstoneu.

'Po svemu sudeći Mason je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem motocikla. Usprkos brzoj intervenciji liječnika preminuo je na putu do bolnice,' poručila je policija.

Tamošnji mediji javljaju kako se tragedija dogodila nakon zabave na kojoj je bio i Usain Bolt, a jamajkanski legendarni sprinter bio je među prvima na mjestu nesreće.

'Iskrena sućut našoj kompletnoj sportskoj obitelji,' napisao je na Twitteru premijer Jamajke Andrew Hollnes, a svoju potporu obitelji Masona dali su i brojni kolege sportaši.

Osim olimpijskog srebra, Germaine je imao i broncu sa SP-a te zlato s Panameričkih igara iz Santo Dominga 2003. godine...