STVARNO NIJE FER

Velika promjena u atletici; ovo je na štetu naše Sandre

08.12.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Atletska Dijamantna liga od naredne će sezone promijeniti sustav i format natjecanja nakon što je Međunarodni atletski savez (IAAF) prihvatio izmjene i uveo završno finale najboljih u svakoj disciplini s ukupnim nagradnim fondom od 3,2 milijuna dolara

Dijamantna liga se dosad odvijala kroz 14 elitnih mitinga na kojima su se u svakoj od 32 discipline, po 16 muških i ženskih, dodjeljivali bodovi, a pobjednik je bio onaj s najviše skupljenih bodova. Vrlo često se događalo da ukupni pobjednik bude poznat puno prije zadnjih mitinga, kao što je to u pravilu radila i naša Sandra Perković u disku.

No, u izmijenjenom formatu pobjednik će biti odlučen tek u velikom finalu, u prvih 12 mitinga će se skupljati bodovi za finale, koje će uslijediti u zadnja dva mitinga, gdje će nastupiti samo najbolji s ukupnim nagradnim fondom od 100 tisuća dolara u svakoj disciplini, pri čemu će pobjednik dobiti 50 tisuća dolara.

Dijamantna liga 2017. godine započinje 5. svibnja u Dohi, a potom slijede Šangaj, Eugene, Rim, Oslo, Stockholm, Paris, Lausanne, London, Rabat, Monaco iBirmingham. Dva finalna natjecanja bit će u Zuerichu i Bruxellesu.