OTOČANI DOBILI NADU

Velika prijetnja za Hrvatsku i Srbiju

13.11.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Zanimljivu priču pokrenuli su otočki mediji. Prema njima bi Škotska i Wales mogli nenadano dobiti priliku da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Škoti i Velšani se nalaze u skupini s Hrvatskom i Srbijom, a u početku kvalifikacija jasno se vidjelo da ta dva sastava nemaju nikakve šanse da izbore završnicu najboljih reprezentacija svijeta.

No nadu im je vratio Michel Platini čije riječi prenosi Daily Record.

'Prije više od godine dana pokazali smo žuti karton Hrvatskoj i Srbiji. Osobno ću gledati njihove utakmice kako bih vidio što hrvatska i srpska vlada rade s tim problemima. Ako budu bacali baklje, isticali zabranjene zastave i rasistički hukali, njihove će reprezentacije biti izbačene iz kvalifikacija za Brazil', poručio je Platini.

Ova prijetnja razveselila je Škote i Velšane koji bi u slučaju najgoreg scenarija za Hrvate i Srbe dobili priliku boriti se za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Inače, nakon što je svaka reprezentacija u skupini A odigrala po četiri utakmice, Hrvatska i Belgija imaju po deset bodova, Srbija i Makedonija po četiri, Wales tri, a Škotska dva.