SCHALKE KIKSAO

Velika pobjeda Arsenala, razbio Fener usred Turske!

21.08.2013 u 23:28

Bionic
Reading

U prvim utakmicama 'play-offa' nogometne Lige prvaka Arsenal je uvjerljivo pobijedio kod Fenera, Basel dosta toga riješio u Bugarskoj, a Steaua i Schalke nisu iskoristili prednost domaćeg terena...

Arsenalu nije trebala vrlo izgledna odluka Međunarodnoga sportskog suda (CAS), koji bi iduće srijede mogao potvrditi Fenerbahçeovo izbacivanje iz europskih natjecanja zbog skandala oko namještanja utakmica. Deklasirali su Londončani u drugom poluvremenu istanbulskog okršaja domaću momčad pobijedivši 3-0.


Ključan faktor pobjede bio je velški veznjak Aaron Ramsey: najprije je u 51. minuti stvorio sjajnu situaciju za Thea Walcotta koji je s desne strane na daljnjoj vratnici pronašao preciznog Kierana Gibbsa za vodstvo. Nakon toga je Velšanin, u 64. minuti, s 20-ak metara udaljenosti drugi put matirao domaćeg vratara Demirela. Još 13 minuta kasnije Oliver Giraud je postavio konačan rezultat iz 11-erca.


Schalke je nastavio niz loših rezultata na početku sezone nakon što u Gelsenkirchenu nije uspio pobijediti grčki PAOK, momčad svog bivšeg trenera Huuba Stevensa. Završilo je 1-1, baš kao i sraz Steaue i varšavske Legije u Bukureštu.


Najuvjerljiviju je pobjedu u srijedu ostvario švicarski Basel koji je u Razgradu nadigrao bugarskog predstavnika Ludogoreca 4-2. Dva je pogotka za švicarske prvake zabio ubojiti 21-godišnji egipatski napadač Mohamed Salah.


Liga prvaka, 4. pretkolo, 1. utakmice:

Dinamo - Austria 0-2 (Leovac 68, Stanković 75)

Ludogorec - Basel 2-4 (Marcelinho 23, Stojanov 50 / Salah 12, 59, Sio 64, Schär 83-11m)

Steaua - Legia 1-1 (Piovaccari 34 / Kosecki 53)

Schalke - PAOK 1-1 (Farfan 32 / Stoch 73)