GOTOVA MISIJA

Velika nogometna legenda rekla 'zbogom', a u svojem obraćanju sa smiješkom je spomenula Real i Barcelonu

29.06.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Bivši njemački nogometni reprezentativac i napadač Stuttgarta Mario Gomez (34) najavio je kraj igračke karijere

Gomez se oprostio nakon današnjeg kraja sezone druge njemačke lige u kojoj je Stuttgart izborio povratak u Bundesligu.

Našalio se kako pregovara s Real Madridom i Barcelonom, prije nego što je obavio kako se povlači iz nogometa nakon što je pomogao Stuttgartu da izbori plasman u elitno društvo.

'Pregovaram s Realom i Barcelonom, a ako to ne uspije...', kazao je sa smiješkom.

'Ovo je bila moja posljednja misija, nakon što smo uprskali prošle sezone', poručio je 34-godišnji napadač.

'Bio sam siguran na početku sezone da ćemo ići naprijed. Stoga sam odlučio da će to biti moja posljednja godina u Stuttgartu, u Njemačkoj, i vjerojatno kao nogometaš.'

Gomez je bio jedan od najboljih njemačkih napadača. Sa Stuttgartom je 2007. osvojio njemačko prvenstvo, a potom još dvije titule u dresu Bayerna s kojim je osvojio i Ligu prvaka 2013. godine.

Igrao je i za Fiorentinu, te Bešiktaš s kojim je bio prvak Turske 2016. godine, a zatim se vratio u domovinu igrajući za Wolfsburg, a od 2018. i za Stuttgart u čijim redovima je počeo seniorsku karijeru.

Tijekom karijere je odigrao 582 utakmice postigavši 304 gola. Za njemačku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica postigavši 31 gol, te osvojivši svjetsku broncu 2010. i europsko srebro 2008.

Sportski direktor Stuttgarta Thomas Hitzlsperger poručio je kako je spreman ponuditi Gomezu trenersku ulogu u klubu ukoliko bivši njemački internacionalac zaista odluči okončati svoju igračku karijeru.

'Mislim da mu to dugujemo kao klubu i bilo bi mi drago ako bi netko sa svojim iskustvom i karizmom opet pomogao Stuttgartu', rekao je Hitzlsperger.