NBA LIGA

Velika nepravda prema Dariju Šariću; evo u čije ruke su otišle nagrade

27.06.2017 u 07:55

Bionic
Reading

U New Yorku je održana svečanost na kojoj je NBA liga dodijelila nagrade za najbolje u potekloj sezoni

NBA je do sada pojedinačno dijelila nagrade tijekom doigravanja, no ovoga puta vodstvo lige odlučilo je sve ujediniti na jednoj svečanosti.

Među nominiranima je bio i hrvatski košarkaš Dario Šarić koji je bio jedan od tri kandidata za 'rookieja’ godine. Nažalost, nagradu je dobio Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa, dok su Šarić i njegov momčadski kolega iz Philadelphia 76ersa Joel Embiid ostali 'kratkih rukava'. Nama se čini da je to prava nepravda prema hrvatskom košarkašu.

Šarić  je ove sezone u dresu Sixersa odigrao 81 utakmicu uz prosjek od 12.8 koševa, 6.3 skokova i 2.2 asistencije. Šibenčanin je 14 puta ubacio 20 i više koševa, imao je 10 'double-doublea', a najefikasniji je bio protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 koša.

  • +16
Dario Šarić u NBA ligi Izvor: Reuters / Autor: Noah K. Murray

Nažalost, to nije bilo dovoljno i nagrada je otišla u ruke Brogdonu koji je u 75 utakmica imao prosjek od 10,2 koša, 4,2 asistencije i 2,8 skokova.

Šarića može utješiti što je samo nekoliko sati ranije jednoglasno izabran u najbolju petorku novaka u NBA ligi. Šarić je svojim igrama u dresu Philadelphia 76-ersa dobio povjerenje svih 100 osoba s pravom glasa u izboru najbolje petorke novaka u ligi. Uz Šarića, maksimalnih 200 bodova dobio je i Brogdon.

Za najkornisnijeg (MVP) igrača izabran je Russell Westbrook iz Oklahoma City Thundera. Westbrook je ove sezone imao prosjek od 31.6 koševa, 10.7 skokova i 10.4 asistencija, a tijekom sezone je upisao čak 42 "triple-doubla". U konkurenciji za igrača godine bili su još i James Harden (Houston Rockets) i Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Nagradu za trenera godine dobio je Mike D’Antoni iz Houston Rocketsa ispred Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) i Erika Spoelstre (Miami Heat).

Draymond Green iz redova Golden Statea je najbolji obrambeni igrač, Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)  je proglašen igračem koji je najviše napredovao, dok je Eric Gordon iz Houston Rocketsa najbolji 'šesti' igrač.