NEOBJAŠNJIVI GAF

Velika glupost Argentine: Ako to ponovi, Hrvatska osvaja Davis Cup!

19.09.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija igrat će kod kuće potkraj studenog u finalu protiv Argentine, a ako naš protivnik ponovi gaf s Juan Martinom Del Potrom viđen ovaj vikend, naši će bez problema osvojiti trofej...

Hrvatska predvođena Marinom Čilićem s lakoćom je slomila Francuze ovog vikenda i plasirala se u veliko finale Davis Cupa. Tamo će igrati protiv Argentine i to kod kuće, a s obzirom na viđeno u polufinalu, naši u taj dvoboj ulaze u jasnoj ulozi favorita.

Argentinci više nisu opasna reprezentacija koju je bilo iznimno teško slomiti početkom tisućljeća. Nema više Corije, Gaudija, Chelle, Nalbandiana ni Puerte, a jedini vrhunski igrač u njihovim redovima bio je ozlijeđen veći dio vremena u posljednje tri sezone.

Baš zato je potpuno nejasno ono što su Argentinci izvodili s Juan Martinom Del Portrom u polufinalu protiv Velike Britanije. Naime, slomio je sjajni 27-godišnjak Andyja Murrayja u petak i bilo je jasno nakon pobjede Pelle protiv Edmunda da je Argentini potrebna još samo pobjeda u nedjelju Del Potra protiv slabog drugog britanskog reketa kako bi osigurala konačni trijumf.

No, izbornik Daniel Orsanic gurnuo je na teren Del Potra u igri parova u subotu, što je bila katastrofalna greška. Britanci su dobili taj meč, a Juan Martin se umorio i nije mogao igrati ključni peti dvoboj.

Leonardo Mayer ipak je spasio stvar trijumfom protiv Evansa i odveo u finale svoju reprezentaciju, no nešto slično protiv Hrvatske neće upaliti. Dapače, ako Argentinci ne budu dozirali Del Potra ili im se ponovo ozlijedi, bit će u velikoj nevolji i glatko će izgubiti, jer Čilić i Ćorić igraju na vrhunskom nivou u Davis Cupu i lako će se obračunati s rezervnim rješenjima argentinske reprezentacije...