TENISKI SVIJET TUGUJE

Velika Britanija u suzama! Omiljena tenisačica umrla od raka

05.05.2014 u 09:19

Bionic
Reading

Elena Baltacha, nedavno umirovljena britanska tenisačica, preminula je u 30. godini života, samo par mjeseci nakon što joj je dijagnosticiran rak jetre

Teniski svijet je u šoku, a Velika Britanije u nevjerici. Jedna od njihovih najboljih tenisačica u posljednjih desetak godina zauvijek je zaklopila oči.

Elena Baltacha, porijeklom Ukrajinka, u studenom prošle godine zaključila je profesionalnu karijeru, mjesec dana kasnije uplovila je u bračnu luku s dugogodišnjim dečkom i trenerom Ninom Severinom, ali nije dugo uživala nakon što se ostavila reketa.

U siječnju 2014., završila je na liječničkom pregledu i dijagnosticiran joj je rak jetre. Najvažniji meč u životu izgubila je 4. svibnja.

Problemi s jetrom otkriveni su još dok je imala 19 godina i od tada je bila pod posebnom pozornošću britanskih liječnika.


Imala je solidnu karijeru, najbolji renking na WTA ljestvici joj je bila 49. pozicija, nastupila je za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., ali sve to sada izgleda nevažno…

'Njezina smrt ostavila je veliku rupu u našem sportu. Bally je dala novo značenje riječi 'borac'. Neumorno se borila tijekom svoje karijere… Zauvijek ćemo je pamtiti po njezinoj odlučnosti, nevjerojatnoj snazi volje i nikad nas nije prestala iznenađivati. Bilo ju je užitak gledati kako se razvija u igračicu svjetske klase i postaje uzor za sve u ovoj igri… Naše misli su s Ninom i ostatkom njezine obitelji. Nedostajat ćeš nam Bal', poručili su iz Britanskog teniskog saveza.

Putem društvenih mreža sućut su povodom Baltachine smrti izrazile mnoge bivše i aktualne teniske zvijezde poput Billie Jean King, Chris Evert, Lindsay Davenport, Dinare Safine, Ane Ivanović i Petre Kvitove, a putem Twittera oglasila se i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je napisala:

"Tako sam tužna čuti da je Elena Baltacha preminula. Tragično. Misli i molitve su uz njenu obitelj."

Nema više Elene