Dokazao se treneru

Velik preokret u karijeri mladog Hrvata Duje Ćaleta-Cara; već odlazi iz Marseillea, a poznat je i glavni razlog

18.05.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zaustavila je, a ubrzo nakon toga i prekinula sezonu u francuskom nogometnom prvenstvu, što je najteže palo Marseilleu, u kojem se iskazao hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car te bi uskoro mogao napustiti klub

Do prekida prvenstva Marseille je držao drugo mjesto na ljestvici, naravno iza praktički nedostižnog PSG-a.

No, u Marseilleu predvođeni Strootmanom, Sansonom, Payetom i drugima mogu biti jako zadovoljni kako je momčad izgledala, a kako stvari stoje teško da će u istom sastavu igrati sljedeće sezone.

No, kako pišu francuski mediji trener Andre Villas-Boas najzadovoljniji je kako su odigrali mladi stoperi Duje Ćaleta-Car (23 godine) i Boubacar Kamara (20 godina). Naime, za njih se zanimaju mnogi klubovi i sada je jasno zašto je Marseille u ljeto 2018. godine, nakon što se sa srebrom oko vrat vratio sa SP-a, platio RB Salzburgu čak 19 milijuna eura za 192 cm visokog Šibenčanina Duju Ćaletu-Cara.

Kriza je mnogim moćnim klubovima napravila veliku financijsku štetu, a među njima je i Marseille pa je tako vrlo izvjesno da će Duje Ćaleta-Car, kojeg ugovor za klub s juga Francuske veže do ljeta 2023, uskoro napustiti klub što je svakako jako teško palo treneru Villasu-Boasu. On se tome protivi, ali…

Prema Transfermarktu Ćaleta-Car vrijedi 20 milijuna eura, ali u Marseille su uvjereni kako mogu dobiti puno više, procjene su oko 30 milijuna eura. Minus od 60 milijuna eura, o čemu je javnost izvještio predsjednik Henri-Eyraud, sugerira kako nisu u najboljoj poziciji za pregovore.

Ono što se može doznati iz talijanskih medija jest da moćni talijanski klub Napoli želi mladog hrvatskog stopera na duži period (idealna zamjena za Koulibalyja, op.a.), a u zadnje vrijeme interes su pokazali i neki engleski klubovi.