ZLATKO, ČESTITAMO!

Veličanstven uspjeh! Hrvatski trener u polufinalu Lige prvaka

28.09.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Bivši nogometaš, a danas odličan trener, Zlatko Dalić niže uspjeh za uspjehom. Sa svojim je klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stigao do polufinala azijske Lige prvaka

I dok se Uefina Liga prvaka tek zahuktava, azijska se polako bliži svom raspletu. A veliku ulogu u njoj ove sezone ima klub koji vodi naš Zlatko Dalić

Naime, bivši igrač Hajduka, Cibalije, Veleža i Varteksa, a potom i trener Varteksa, Slaven Belupa, Rijeke, tiranskog Dinama i hrvatske U-21 selekcije, posljednjih godina vrlo je aktivan na Arapskom poluotoku. Prvo je bio trener u Saudijskoj Arabiji, a od ožujka 2014. godine preselio se u Ujedinjene Arapske Emirate te s Al Ainom postiže sjajne rezultate.

Drugi put je stigao do polufinala u Ligi prvaka, a sa svojim je klubom osvajao prvenstvo i superkup, ali i pomaknuo ga s 335. na 122. mjesto na svjetskoj rang-listi. Zbog svih tih rezultata Dalić je u srpnju 2015. godine u Abu Dhabiju proglašen za najboljeg trenera Ujedinjenih Arapskih Emirata u sezoni 2014/15.

Al Ain je u četvrtfinalu igrao protiv uzbekistanskog Lokomotiva iz Taškenta te je nakon 0:0 na svom stadionu upisao pobjedu 1:0 u gostima.

A s kime će Al Ain igrati u polufinalu, još se ne zna jer nisu odigrane sve uzvratne četvrtfinale utakmice.