iz rusije s ljubavlju

Vedran Ćorluka nakon osam sezona u moskovskom Lokomotivu otkrio gdje bi želio završiti karijeru

25.02.2020 u 18:31

Bionic
Reading

Hrvatski stoper Vedran Ćorluka (34) produžio je ugovor s moskovskim Lokomotivom do ljeta 2021. godine, objavili su iz redova ruskog nogometnog prvoligaša

'Zahvaljujem upravi koja je bila posvećena tome da ostanem u klubu. Pregovori su trajali nekoliko minuta i sretan sam što ću i dalje braniti boje Lokomotiva. Dobro mi je u Lokomotivu, od prvog dana sviđa mi se klub, grad i navijači. Želio bih ovdje završiti karijeru', rekao je Vedran Ćorluka, koji je kapetan Lokomotiva.

Ćorluka je bio standardni prvotimac hrvatske reprezentacije kada je u ljeto 2012. godine stigao u Lokomotiv. U moskovski klub doveo ga je Slaven Bilić, a s Lokomotivom je osvojio jedno domaće prvenstvo (2017./'18.) i tri Kupa (2015., 2017., 2019.).

'Želja za produženjem ugovora bila je obostrana i obje strane su načinile kompromis da to toga dođe. Rasprava o produljenju ugovora pred odborom za igračke transfere trajala je nekoliko minuta. Pitanje novca također je brzo riješeno. Ćorluka je kao stariji brat našim mladim igračima, odličan je i iskusan nogometaš, vođa na terenu i u svlačionici. Igračima koji dolaze iz naše nogometne akademije može biti učitelj, može im objasniti neke stvari, a ima i autoritet da od njih zahtijeva ono što je potrebno. Treba nam čovjek koji je odan ovom klubu i koji će pomoći našim mladim igračima da napreduju', rekao je predsjednik Lokomotiva Vasilij Kiknadze.

  • +5
Vedran Ćorluka Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Ćorluka se od nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (103 utakmice, četiri gola) oprostio nakon srebra na SP-u 2018. godine u Rusiji, a u karijeri je igrao za Dinamo, zaprešićki Inter (posudba), Manchester City, Tottenham, Bayer Leverkusen (posudba). U Lokomotiv je stigao iz Tottenhama koji ga je moskovskom velikanu prodao za sedam milijuna eura. Do sada je popularni Čarli, koji je ujedno i kapetan svoje momčadi, za Lokomotiv odigrao 184 utakmice u svim natjecanjima i zabio osam golova. 

Rusko prvenstvo nastavlja se ovog vikenda, a u subotu Lokomotiv gostuje kod vodećeg Zenita iz St. Peterburga. Zenit ima 45 bodova, drugi je Krasnodar s 35, a slijede CSKA, Lokomotiv i Rostov s po 34 boda.