SANDRA, TI TO MOŽEŠ!

Već prikupili četvrtinu iznosa za Sandrinu terapiju

10.04.2009 u 18:50

Bionic
Reading

Dobrotvornim akcijama do sada je prikupljena četvrtina potrebnog iznosa, odnosno oko 100 tisuća eura, za rehabilitaciju hrvatske stolnoteniske reprezentativke Sandre Paović u klinici Nottwill u švicarskom Luzernu. Samo je u zadnjih desetak dana prikupljeno 320 tisuća kuna raznim donacijama

Sandra Paović je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći krajem siječnja u Francuskoj, a uskoro bi trebala početi devetomjesečnu rehabilitaciju u specijaliziranoj klinici Nottwill u švicarskom Luzernu.

Trener hrvatskih stolnoteniskih reprezentacija Neven Cegnar izjavio je danas da je klinika Nottwil pristala na obročno plaćanje, te da su pristali na smanjenje cijene rehabilitacije za 40 tisuća švicarskih franaka. Tako je sada potrebno uplatiti 611 tisuća franaka, što je približno 400 tisuća eura.

Vrhunac dobrotvorne akcije 'Sandra, ti to možeš!' planiran je za uskrsni ponedjeljak, 13. travnja, a odvijat će se na četiri lokacije u Zagrebu. Svoje sudjelovanje potvrdili su brojni vrhunski sportaši, glazbenici, te druge poznate osobe iz javnog života Hrvatske.

Cjelodnevni program započinje u 11,00 sati atletskim događanjem na zagrebačkom Jarunu 'Krugom za Sandru'. Sudjelovanje u utrci potvrdio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na Jarun će doći podržati akciju i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Svi zainteresirani građani koji žele trčati, voziti bicikl i se rolati oko jezera Jarun, moći će to učiniti kupnjom majice s imenom akcije za 40 kuna. Točno u 12,00 sati na Jarun bi trebali doskočiti i članovi hrvatske padobranske reprezentacije.

U Domu Lovro Ratković (sportski park Mladosti) u 15,00 sati počinje stolnoteniski turnir na kojem će u šest kategorija nastupiti između 150 i 200 mladih igrača i igračica.

Večernji dio programa započinje u 19,45 sati malonogometnim turnirom u Odbojkaškom domu Bojan Stranić (sportski park Mladosti). Na njemu će zaigrati Humane zvijezde Cor Unum protiv momčadi Hrvatskih olimpijaca, koje bi trebao voditi najbolji hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević. Akademija Marić će igrati protiv ekipe '24 sata', a vrhunac malonogometnih događanja predstavljat će dvoboj Dinama i Hajduka.

Gledatelji će na malonogometnom turniru moći gledati Marka Mlinarića, Stjepana Deverića, Zlatka Kranjčara, Dragu Vabeca, Zvonimira Bobana, Tomu Šokotu, Silvija Marića, Ivana Buljana, Ivicu Šurjaka, Tončija Gabrića, Vilsona Đonija, Zlatka Vujovića, Ardiana Koznikua, pjevača Borisa Novkovića, košarkaša Danka Cvjetićanina, vaterpolistu Dubravka Šimenca, rukometaše Slavka Golužu i Vladu Šolu, pa čak i čelnike Dinama braću Zdravka i Zorana Mamića.

Na humanitarnom koncertu koji započinje u 20,00 sati na Cvjetnom trgu građane će zabavljati Colonia, Žanamari Lalić, Lana Klingor, Nered, Feminem, Vlatka Pokos, Sandi, Maja Šuput, Lana Jurčević i Jacques Houdek.

Hrvatska televizija, kao jedan od organizatora akcije, dobrotvorni spektakl uživo će prenositi na Drugom programu od 20 do 22 sata. U Studiju 9 HTV-a bit će i pozivni centar gdje će brojni hrvatski sportaši i osobe iz društvenog života odgovarati na pozive hrvatskih građana i na taj način se uključiti u ovu veliku humanitarnu akciju (humanitarni telefon je 060 9006).