gost sporta nedjeljom

Već je bio pred klupom Dinama, ali onda su u Mostaru 'spustili rampu'; hoće li Sergej Jakirović ovog ljeta preseliti u Maksimir i što misli o Hajduku...

17.04.2022 u 18:01

Bionic
Reading

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara, na čijoj klupi sjedi Sergej Jakirović, u subotu su deklasirali Sarajevo s 4:0 te stekli velikih 21 bod prednosti pred drugom Tuzlom City i sedam kola prije kraja osigurali naslov prvaka Bosne i Hercegovine

Trener mostarske momčadi, a kojeg su svojevremno mnogi vidjeli kao nasljednika Damira Krznara na Dinamovoj klupi, gostovao je u uskrsnom izdanju emisije Sport nedjeljom. Tko zna, da tada u mostarskom klubu nisu spustili rampu, možda bi upravo on danas vodio Modre. Sada je Jakirović iznio neka svoja viđenja o hr-nogometu, s naglaskom na klupski, odnosno na mogući rasplet sezone u HT Prvoj ligi.

Zašto Hajduk izgubi kontinuitet, zašto Osijek ne može pronaći džokera koji će zabiti?

'Problem ispada Mierez koji ne može zabiti gol. Bjelica je, što se tiče prijelaznog roka, fantastično reagirao s Caktašem i Lovrićem. To su igrači koji daju po 15-20 golova u sezoni, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Tako je i pobijedio Dinamo, jedan sustav 70-ak minuta i onda je jasno poslao poruku sa zamjenama da želi pobijediti pa ga je na kraju nagradilo. Hajduk je po meni jako dobro složen, ali stvar je i zdravlja igrača. Pogotovo tko je u formi. Krova igra pa se ozlijedi, pa ga nema i patiš se i mučiš. Pa dođe Kalinić i misliš 'E, to je to' pa onda u javnost dođe odjednom da je on uteg momčadi, što je za mene glupost. Mislim, o čemu pričamo', kazao je Jakirović i nastavio:

'Ako Kalinić i Livaja ne mogu igrati skupa, oko čega se slaže 99 posto ljudi, onda ne znam tko bi trebao igrati. Ako izostane neki gol ili rezultat, pa nije to... To je jedan proces. Smatram da će Hajduk od iduće sezone biti opasan. Od iduće sezone sigurno! Radio sam s Nikoličiusom (sportskim direktorom Hajduka, op.a.) i znam kako razmišlja. To je konstantna doselekcija. Vjerujte mi da on već sad razmišlja o ljetnom prijelaznom roku'.

Svojevremeno ste bili jedan od kandidata za preuzimanje Dinamove trenerske klupe.

'Meni je to sad teško komentirati. Dinamo ima trenera koji radi najbolje što je moguće, igrači rade najbolje što je moguće. To mi vidimo izvana i teško mi je to komentirati. Moji svi planovi su vezani za Zrinjski, a u budućnosti... A što ja znam, nisam Nostradamus. Za sada ne mislim ići. Klub mi je produžio ugovor do 2024. i kako su rekli 'Ti si jedini trener kojem su produžili ugovor'. Uprava je jako ozbiljna, ne sječe preko noći i zna se'.

Kada bi uzeli Zrinjski i stavili ga u HNL, gdje bi bio?

'Oko petog mjesta. Ako sam se ja s Goricom borio za Europu do zadnjeg kola... S Osijekom, neću reći s Rijekom, Osijek je tu bio najbliži. Da je bio VAR bili bi u Europi odmah prvu debitantsku sezonu. Ali to je tako, što te ne ubije ojača te. HNL je jako zahtjevna liga, igra se četiri puta svatko sa svakim. I nije baš da unaprijed možeš reći 'dolazi Dragovoljac, imat ćemo četiri pobjede'. Mnogi su se opekli'.

Što je Jakirović još rekao, pogledajte u prilogu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sportska TV