borba za euro 2024.

'Vatreni' su složni: Sami smo se doveli u ovu situaciju, sami ćemo se izvući...

14.11.2023 u 18:57

Bionic
Reading

Hrvatska se nogometna reprezentacija za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2024. godine priprema u Zagrebu. 'Vatreni' prvo u subotu (18.11., 18 sati) gostuje kod Latvije, a potom u utorak (21.11., 20.45 sati) na Maksimiru dočekuje Armeniju

Danas se pred predstavnicima medija ukazao dvojac iz Serie A, stoper Sassuola Martin Erlić i veznjak Bologne Nikola Moro.

'Moramo se dobro pripremiti za ove dvije utakmice što nas čekaju. Sve ovisi o nama, ako budemo pravi, to možemo odraditi kako treba', rekao je Martin Erlić te je prokomentirao odluku izbornika Zlatka Dalića da će Joško Gvardiol igrati lijevog beka:

'Imamo tek drugi trening skupa, izbornik mora odlučiti tko će igrati. S Josipom sam već igrao, dobro smo se snašli i ja sam spreman. Joško igra u Cityju lijevog beka tako da je naviknuo, Josip i ja smo igrali skupa, ali nismo nas trojica. Uvijek može bolje, ali kažem, sad smo u nekoj krizici, ali osobito se dobro osjećam fizički i psihički, a to je najbitnije.'

Hrvatska više ne ovisi sama o sebi, mora čekati rasplet susreta koje igra Wales kojeg čekaju utakmice protiv Armenije u gostima i Turske kod kuće.

'Mi smo se doveli u ovu situaciju, mi ćemo se i izvući u to sam uvjeren. U svlačionici je pozitiva kao i uvijek, a ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore. Moramo odraditi obje utakmice kako treba, biti pravi i kvalificirati se na Euro', zaključio je Erlić.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +35
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Zagreb, 14.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Potom se oglasio i Nikola Moro.

'Drago mi je da sam ušao u neku formu prije okupljanja. Uvijek se nadam prilici, zato igram, treniram i dolazim ovdje. Trenutno je najvažnije da pobijedimo obje utakmice, da se kvalificiramo. Znamo da moramo bolje, svjesni smo gdje smo i što smo. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati', kazao je Moro koji bi mogao dobiti priliku nakon što je zbog ozljede otpao Mateo Kovačić.

Kakva je atmosfera u svlačionici 'vatrenih'?

'Svatko se bori i dobro da je konkurencija velika. Svi smo na neki način konkurencija, ali atmosfera je dobra i nema negativne energije nakon toga', zaključio je Nikola Moro.

Nikola Moro i Martin Erlić obratili se medijima prije treninga reprezentacije 14.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Slavno Midzor Pixsell
Standings provided by Sofascore