akcija EURO 2024.

Vatreni se okupili; pogledajte tko je uz debitanta bio najtraženiji kod obožavatelja

13.11.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči posljednja dva susreta u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, 18. studenog u Rigi protiv Latvije, te tri dana kasnije u Zagrebu protiv Armenije

Hrvatska će večeras odraditi i prvi trening na stadionu Maksimir. Odabranici Zlatka Dalića u Zagrebu će odraditi ukupno četiri treninga, a u petak u 9:50 lete prema Rigi gdje će iste večeri trenirati i na stadionu Skonto.

>> Dinamov kapitalac i Modrićev nasljednik stigao u Vatrene; Dalićeve riječi sve govore

Utakmica protiv Latvije na rasporedu je u subotu, 18. studenog u s početkom u 18.00 sati. Nakon utakmice hrvatska reprezentacija se vraća u Hrvatsku.

U nedjelju slijedi regeneracijski trening, a potom u ponedjeljak još jedan trening uoči utakmica protiv Armenije koja je na rasporedu u utorak u 20.45 sati na stadionu Maksimir.

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Hrvatska u zadnja dva kola mora sakupiti više bodova od Walesa kako bi osvojila jedno od prva dva mjesta koja direktno vode na EP. Svaki drugačiji rasplet vodi odabranike izbornika Zlatka Dalića u dodatne kvalifikacije u ožujku iduće godine. Podsjećamo, Wales je u međusobnom skoru bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1-1, a Wales je u Cardiffu pobijedio sa 2-1.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Izbornik Dalić je popis kandidata za posljednje dvije utakmice objavio 30. listopada, a naknadno je aktivirao i pretpozive Martinu Baturini i Nikoli Vlašiću. No, isto tako je o debitantu Baturini, 20-godišnjem veznjaku Dinama, govorio superlativima:

'Pratili smo ga intenzivno mjesec dana, došao je zbog okomitosti, igre jedan na jedan, to nam treba, to nam nedostaje. Dinamo ne igra najbolje, ali Baturina napravi nešto, ima taj iskorak koji nama treba. Bit će tu kao svi drugi, ravnopravno, očekujem da nam može pomoći', kazao je između ostalog Dalić.

POPIS ZA UTAKMICE S LATVIJOM I ARMENIJOM

  • VRATARI: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)
  • BRANIČI: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce)
  • VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Nikola Moro (Bologna)
  • NAPADAČI: Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna)
  • Aktivirani pretpoziv: Martin Baturina (Dinamo Zagreb), Nikola Vlašić (Torino)
  • Pretpozivi: Borna Barišić (Rangers), Josip Brekalo (Fiorentina), Petar Musa (Benfica), Dion Drena Beljo (Augsburg), Franjo Ivanović (Rijeka), Dominik Kotarski (PAOK)

RASPORED:

18. studenog

  • Armenija - Wales (15.00)
  • Latvija - HRVATSKA (18.00)

21. studenog

  • HRVATSKA - Armenija (20.45)
  • Wales - Turska (20.45)
  • +5
Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL