anketa tportala

Dinamov kapitalac i Modrićev nasljednik stigao u Vatrene; Dalićeve riječi sve govore

13.11.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Do kraja kvalifikacija za Euro 2024. reprezentaciji Hrvatske preostale su još dvije utakmice, a izbornik Zlatko Dalić morao se pomiriti s time da ne može računati na nekoliko nositelja igre

Od prije se zna da se teško ozlijedio Ivan Perišić te bi trebao biti spreman tek za nastup na Euro 2024. u lipnju.

>> Dalić uoči ključnih utakmica za Euro doživio novi šok: Nema Petkovića, a otpao je i Kovačić

No dvije utakmice koje čekaju Hrvatsku su ključne, u subotu Vatreni igraju protiv Latvije u gostima, a tri dana kasnije dočekuje Armeniju na Maksimiru. Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, Hrvatska više ne ovisi o sebi:

'Fokusirani smo na sljedeće dvije utakmice, na nama je da osvojimo šest bodova, gledat ćemo samo sebe. Nećemo gledati Wales', kazao je Dalić.

No problem mu predstavljaju napadač Bruno Petković i veznjak Mateo Kovačić, kojih neće biti u momčadi.

'Da, Petković se vraća u Dinamo jer njegova ozljeda nažalost nije zaliječena. Sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić u utakmici protiv Chelseaja. Ostaje u Manchesteru da napravi preglede, to je peh koji nas je zadesio. Ivanušec, Kramarić i Juranović su u ritmu utakmica, puno su bolje, ali nemaju dovoljno minutažu da su baš u dobroj formi. Bolja je situacija nego što je bila...', kazao je Dalić.

No obzirom na to da je otpao Kovačić, otvorila se mogućnost da debitant Martin Baturina, 20-godišnji veznjak Dinama, dobije priliku. Dalić to očekivano nije želio otkriti, ali to bi se moglo pročitati između redaka u njegovoj izjavi. Jer ipak se radi o igraču kojeg žele mnogi europski velikani i koji trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Pratili smo ga intenzivno mjesec dana, došao je u reprezentaciju zbog okomitosti u svojoj igri, zbog igre jedan na jedan. Baš to nam treba, to nam nedostaje. Dinamo ne igra najbolje, ali Baturina uvijek napravi nešto, ima taj iskorak, što nama treba. Bit će tu kao svi drugi, ravnopravan, očekujem da nam može pomoći', kazao je izbornik Dalić, poznat po tome da ne dijeli igrače na mlade i stare, nego na dobre i loše. A Baturina bi, sudeći po ovim riječima, mogao dobiti dosta veliku minutažu i uskočiti u ulogu koju inače ima Mateo Kovačić. Svakako ima priliku karijere pokazati se na velikoj sceni…

Ako u ove dvije utakmice mladi Baturina potisne tremu i pokaže sve što zna, nema sumnje da će mu vrijednost preko noći značajno porasti. Dobre su to vijesti za Dinamo, ali i za Vatrene, u kojima ga neki vide kao idealnu zamjenu i istinskog nasljednika Luke Modrića.

U našoj anketi pitamo vas očekujete li da izbornik Zlatko Dalić ubaci Martina Baturinu u prvih 11 umjesto ozlijeđenog Matea Kovačića?

  • +5
Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL