JASNI CILJEVI

Vatreni lakat ima novu ulogu i novo ime: Zambija slavi dolazak Aijose, a on prvom izjavom oduševio navijače

18.01.2022 u 19:20

Bionic
Reading

Aljoša Asanović je novi izbornik reprezentacije Zambije, vijest je koja je dobila i službenu potvrdu

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine osvojio brončano odličje s 88. reprezentacijom na Fifinoj ljestvici je potpisao četverogodišnji ugovor. Na mjestu izbornika Asanović, poznat i kao Vatreni lakat, će naslijediti Srbina Milutina Sredojevića.

Službenu ulogu u tamošnjem Savezu Asanović ima od rujna prošle godine kada je postao tehnički savjetnik. Praktički do sada čekao je da se rasplete situacija s bivšim izbornikom te preuzeo kormilo. I odmah oduševio navijače:

'Nema nikakve isprike da se moja momčad ne plasira na sljedeći Afrički kup nacija 2023. godine, jer je ovo zemlja s odličnim nogometašima. Sretan sam da sam ovdje', rekao je Asanović na predstavljanju na kojem je dobio dres s pogrešno napisanim imenom, pa je postao Aijosa.

Asanovića čega težak zadatak jer se Zambija nije plasirala na Afrički kup nacija od 2015. godine što znači da je propustila tri puta smotru najboljih afričkih reprezentacija.

Prije devet godina bili su pobjednici, a u povijesti je zapisano jedno drugo (1994. godine) te tri treća mjesta (1982., 1990. i 1996. godine).